Landslag

EM 2022: spilleplan for håndballgutta

Den siste uken er både gruppene til det kommende EM for håndballgutta trukket, og kampoppsettet for det innledende gruppespillet offentliggjort.

De norske håndballgutta havnet i en relativ grei gruppe på papiret. Så sjansene for å gå videre burde være innen rekkevidde. Og, det er vel ingen overraskelse om det norske laget igjen får et favorittstempel på seg i forhold til å ta med seg medalje hjem. I EM 2020 ble det en bronsemedalje til håndballgutta.

Norge havnet i gruppe med Slovakia, Russland og Litauen. Både Slovakia og Litauen bør være overkommelige motstandere. Russland var en gammel stormakt innen herrehåndballen, men har ligget litt bak de siste årene. Russerne skal også være overkommelige hvis Christian Berges menn gjør den jobben de skal, men så er jo mesterskap spesielt og det skjer at man går på en skrell. Uansett så bør Norge avansere videre til neste etappe uten de store problemene.

Norge åpner mot vertsnasjonen Slovakia torsdag 13.januar 2022. Etter en hviledag fortsetter de mot Russland lørdag 15.januar før de på mandag 17.januar avslutter det innledende spillet mot Litauen. Norges kamper spilles i Kosice, Slovakia.

Skulle de norske håndballgutta ta seg helt frem til finalespillet spilles semifinaler 28.januar og finale 30.januar i Budapest, Ungarn.

To Top
X