Landslag

EM 2020: Sander Sagosen involvert i halvparten av Norges mål

EM 2020 har blitt et mesterskap hvor han virkelig har fått vise hvilket kaliber han er laget av. En tett på komplett spiller som har alt. Evnen til å gå på mål, evnen til å spille andre gode og han kan spille forsvar.

Involvert i halvparten av Norges mål

Sander Sagosen har puttet ballen i nettmaskene bak Norges motstsandere hele 42 ganger på sine 61 skudd. Det gir en uttelling på 69% som er meget bra!
Men, det som kanskje gjør Sander Sagosen enda viktigere er at han er nestsist på ballen ved så mange scoringer at han alene har vært involvert i nesten halvparten av målene Norge har scoret gjennom turneringen. Hele 33 ganger har Sagosen gitt ballen videre til en som har scoret. Og, med Norges totalt 153 mål så har altså Sander Sagosen vært involvert i nær halvparten av Norges mål.

Fra 7-metersmerket har Sagosen gått inn og tatt mange av kastene, noe som har resultert i 8 scoringer på 11 av kastene. Noe som gir han en 7.plass i mesterskapet så langt. På topp 3 ligger Tobias Reichmann, Tyskland, med 12 mål, Ungarns Zsolt Balogh med 11 mål og Portugals Antonoio Areia med 10 scoringer. Areia deler 3.plassen med Hviterusslands Mikita Vailupua som også står med 10 scoringer fra 7-metersmerket.

Magnus Jøndal står med 7 scoringer på 10 av kastene. Noe som gir han en 11.plass så langt i mesterskapet.

Det store spørsmålet er nå om Sander Sagosen blir turneringens MVP – altså den mest verdifulle spilleren. Det skal i alle fall bli vanskelig å ikke ta han med i vurderingen med de prestasjonene han har levert så langt.

To Top
X