Landslag

EM 2020: Norge gjorde jobben mot Island

I det som for lenge lenge siden kunne vært et voldsomt oppgjør mellom vikinger fra Norge og Island med sverd og køller, ble det heller gjort opp med ball, finter, skudd og taklinger på 20 x 40 meter i Malmø Arena med kampledere som styrte hvor langt man kunne gå i voldsomheter.

Men, motivasjonen var nok den samme som i vikingtiden. Man gikk ut i kampen for å vinne.

Norge gikk ut i stor fart og tok Island på senga. Og, med Torbjørn Bergerud som startet som en vegg tok det ikke lang tid før Islands trener, Gudmundsson, så seg nød til å bed om ta lagstime-out. Da stod det allerede 4-0 til Norge.

Det skulle imidlertid ikke stoppe der før Island skulle finne nettmaskene. For de norske håndballgutta fortsatte sitt raid og banket inn enda tre mål, til 7-0, før Island skulle få sitt første mål.

Da Island først fikk hull på byllen så holdt de godt følge frem til pause. Men, Norge kunne gå til pause med en solid ledelse, 19-12.

Etter pausen ble dansen en litt annen. Et skjerpet Island, og to spanske dommere som med norske øyne kanskje ikke veide alle situasjoner likt på begge sider.

Norge fortsatte imidlertid å jobbe på for å ikke slippe islendingene for tett innpå seg. Allikevel må vi vel alle innrømmet at pulsen steg litt da Island reduserte til 23-20. Det ble aldri en tetter luke da de norske gutta holdt stand helt inn til slutt og endte opp med en tre måls seier,31-28, og har gått gjennom EM uten å gi fra seg poeng.

Imorgen, onsdag, venter Slovenia som siste økt før semifinalene skal spilles i Stockholm på fredag. Norge er altså klar for semifinale og kan atter en gang sikre seg medaljer med hjem fra et mesterskap.

Norge – Island, EM 2020, Malmø Arena, Sverige
Resultat: 31-28 (19-12)
Utvisninger: Norge 6 x 2 min, Island 4 x 2 min
Dommere: Oscar Raluy Lopez og Angel Sabrosos Ramirez, Spania

To Top
X