Landslag

EM 2020: Håndballgutta vant over Sverige

Søndag kveld var det klart for nabooppgjør under EM 2020 i Malmø, Sverige.
Norges herrelag, håndballgutta, skulle møte Sverige i Sverige foran en fullsatt arena full av svenske supportere.

Det skulle se ut til å ikke påvirke de norske gutta som har spilt på seg en selvtillit som sitter utenpå drakta. Og, det med rette.

For etter å ha slått ut Frankrike og gått ubeseiret gjennom EM å langt, så skulle Sverige se ut til å være en overkommelig oppgave før kamp.

Selv om de norske gutta kom godt igang og tok en grei ledelse, så var det ikke å bare sette autopilot på og cruise seg gjennom kampen. det var kjemping og flere fysiske dueller.

Norge gikk til pause med en liten ledelse som gjorde at svenskene fikk blod på tann og kom sterkt ut i andre omgang.
Sverige var flere ganger farlig nær ved å kunne knappe inn og nærme seg en utligning.
Håndballgutta sikret seg imidlertid den avstanden de trengte til slutt og tok med seg atter to poeng, noe som gjør at man nå snart kan puste ut og si at man har nådd målet om en semifinale.

Fantastisk Torbjørn Bergerud

I en kamp hvor det ikke var veldig mange mål, ble det enda viktigere med redninger. Og, der har de norske gutta en fantastisk sisteskanse i Torbjørn Bergerud som leverte sin beste kamp så langt i mesterskapet.
Med en redningsprosent på 42 så kan kampens beste spillere være godt fornøyd med egen prestasjon, og han fortjener en god klapp på skulderen, noe han også fikk fra landslagssje Christian Berge.

Norge – Sverige, EM 2020, Malmø, Sverige
Resultat: 23-20 (12-8)
Utvisninger: Norge 5 x 2 min, Sverige 1 x 2 min
Dommere: Lars Geipel og Marcus Helbig, Tyskland

To Top
X