Landslag

EM 2020: Bronse til håndballgutta

De norske håndballgutta spilte lørdag kveld semifinale mot Slovenia, etter at Norge måtte se seg slått etter fire ekstraomganger i kampen mot Kroatia. Et surt ett måls tap som kom i siste sekunder etter at Gøran Johannesen tok en alt for tidlig avslutning og ikke fikk ballen i nettmaskene.

Slovenia røk også ut i et tett oppgjør mot Spania, som fort kunne endt opp i ekstraomganger etter at Slovenia hentet opp ledelsen Spania hadde mot slutten og slovenerne kunne ha utlignet mot slutten.

Aldri noen tvil om seier

Det var en litt trå start på kampen hvor Slovenia holdt godt følge med de norske håndballgutta. Men, det var aldri noen tvil om hvor seieren skulle ende. Det var heller spørsmål om hvor stor seieren skulle bli.

En ledelse på tre mål til pause ble økt til en åtte måls seier, mye takket storspill fra Torbjørn Bergerud som endte opp på en redningsprosent på 44 den offisielle statistikken.

På en dag hvor Sander Sagosen ikke traff på mer enn en tredjedel av sine skudd, så var det greit å ha en Magnus Jøndal som satt hundre prosent av sine skudd, med seks scoringer i spill, og så ble det én scoring fra 7-metersmerket.

Norges beste EM noensinne

Norge har gjort et mesterskap som går inn i historiebøkene som meget positivt, selv om det ikke nådde helt opp denne gangen. Norge har med denne bronsen gjort sitt beste EM noensinne.

Norges beste plassering innen dette mesterskapet var 4.plassen i Polen for fire år siden, i 2016. Og, for to år siden, i 2018, ble det en 7.plass i Kroatia.

Slovenia – Norge, bronsefinale, EM 2020, Tele 2 Arena, Stockholm, Sverige
Resultat: 20-28 (9-12)
Utvisninger: Slovenia 4 x 2 minutter, Norge 5 x 2 minutter
Dommer: Lars Greipel og Marcus Helbig, Tyskland

To Top
X