Landslag

EM 2020: Billettene slippes på torsdag

Norge slo Makedonia 34-24 og avanserte til kvartfinale i VM Frankrike 2017 | Foto: Bjørn Kenneth Muggerud

Torsdag 24.oktober slippes de første billettene til EM for herrer i 2020. Det er første gang et mesterskap skal arrangeres i tre land. Norge, Sverige og Østerrike har gått sammen om å arrangere et Europamesterskap som kommer til å skrive seg inn i historiebøkene uansett. For aldri før er et mesterskap blitt arrangert og spilt i tre nasjoner.

EM-finale på fotballstadion

For første gang deltar 24 lag i EM. Og, samtidig som billettene slippes starter de 30 lagene å kjempe om 20 tilgjengelige plasser. De fire siste som allerede er klare, Norge, Sverige, Østerrike og regjerende mester Spania, spiller EHF Europa Cup samtidig som de andre lagene spiller kvalifikasjon.

De lagene som når helt til finalehelgen vil få en enorm opplevelse der det skal spilles på Tele2 Stockholms Arena med en kapasitet på 20.000 tilskuere.

Finalehelg over tre dager

Det er mange endringer i dette mesterskapet, og en av dem er at søndagen er forbeholdt finalen. Kampen om bronseplassen er plassert dagen før, lørdag, mens semifinaler spilles på fredag. Det blir en håndballfest over tre dager i Sveriges hovedstad, Stockholm.

Dobbelt opp med kamper i Trondheim

Når gruppespillet startes blir det stort trykk på den nye Nidarøhallen. For som eneste vertsby har Trondheim fått to innledende grupper som skal spille kamper i Nidarøhallen. Det vil si at det blir ingen hviledager på norske arrangører og masse håndball å se for tilskuerne.

De første kampene som spilles i Østerriske Graz (gruppe A) og her hjemme i Trondheim (gruppe C) spilles 9. januar. Dagen etter, 10. januar, vil kampene starte i Wien (gruppe B), Trondheim (gruppe D – som er Norges gruppe) og Göteborg (gruppe F). Gruppe E i Malmö starter til sist den 11. januar.

Skulle Norge gå videre fra innledende gruppespill blir Malmø neste stopp før eventuelt Stockholm hvor de seks beste skal spille kamper.

To Top
X