Landslag

EM 2018: Skandinaviske seiere i gruppe A

Klavs Bruun Jørgensen, Danmark | Foto: Bjørn Kenneth Muggerud
Klavs Bruun Jørgensen, Danmark | Foto: Bjørn Kenneth Muggerud

Det ble full pott for de skandinaviske lagene i gruppe A under søndagens kamper i gruppe A.

Danmark topper gruppe A

Danmark hadde en tøff åpningskamp mot Sverige hvor de sikret seg to poeng og en ett måls seier. Mot Polen søndag gikk det litt mer på skinner og de rød-hvite kunne juble over avansement til mellomspillet og en 28-21 seier over Polen.

Polen ser svake ut og vil få et kort mesterskap hvis de ikke vinner mot Sverige i siste gruppespillkamp. Polens sjanse er at svenskene også gjør mange feil, så det vil være laget med minst feil som tar seg videre.

Svensk sekunddrama

Sverige møtte søndag ettermiddag Serbia i en kamp der det var avgjørende for svenskene å ta poenge hvis drømmen om videre spill og semifinale skulle være innen rekkevidde.
Svenskene fremstår ikke som veldig sterke og gjør mange enkle feil i sitt spill. Feilpasninger, brente 7-meterkast og disponeringer fra benken som man kan sette spørsmålstegn gjør at det i utgangspunktet ikke er noen medaljekandidat man ser i Sverige.
Det som imidlertid var bra hos svenskene i søndagens kamp var deres målvakt Filippa Idéhn som stengte buret til tider.

– Det är Filippa som räddar oss ikväll, sier Isabella Gulldén til svenske Sportbladet.

Idéhn hadde flere matchvinnende redninger, og stopper også det siste skuddet fra Serbia som går mot mål med kun ett sekund igjen på klokka, og sikret dermed Sverige seier med sifrene 22-21.

To Top
X