Landslag

EM 2018: 6 år siden sist Norge slapp inn mer mål

Håndballjentene er kjent for sitt gode forsvar, men i åpningskampen mot Tyskland var det åpen dør. Midtforsvaret var som Bambi på glattisen.

Normalt er det de norske jentene som kjører over motstanderne med over 30 scorede mål. Vi skal faktisk seks år tilbake i tid for å finne en kamp hvor Norge har sluppet inn flere mål enn i åpningskampen i Frankrike.
Under EM 2012 i Serbia var det våre naboer i sør, Danmark, som klarte å ødelegge Lucia-stemningen i det norske laget da de vant 35-33 over håndballjentene. Norge tok et sølv i dette mesterskapet.

Tilbake i juni 2014 var det Sør-Korea som klarte å putte 32 mål mot Norge da de vant 32-30. Og, i 2015 klarte Romania å score 33 mål da Norge vant semifinalen 35-33.

Medaljer i alle EM – med unntak av ett

Man kan selvfølgelig sette seg ned og stille spørsmål ved om Norge kan innfri målsetningene etter at forsvaret ikke henger sammen, returløpet er for dårlig og man må spille med høyrehendte bakspillere på høyre side.

Men, de norske jentene har innfridd i EM etter EM. Fra 1994 frem til i dag har Norge tatt 7 gull, 3 sølv og 1 bronse. Kun i år 2000 måtte de norske jentene se premieseremonien fra tribunen.

To Top
X