Landslag

EM 2002: Knallåpning for Håndballgutta

Endelig var dagen her hvor håndballgutta skulle kaste første kast i EM på hjemmebane. Først ut på motsatt side var det debutanten i EM sammenheng, Bosnia-Herzegovina som stod

Bosnia-Herzegovina deltar i sitt første EM, men det er ikke første gang Norge møter nasjonen. I kvalifisering til EM møtte håndballgutta Bosnia to ganger i 2005. Det ble til én seier 36-23, og en uavgjort 27-27.

Drømmeåpning på hjemmebane

De norske håndballgutta fikk en knallåpning på EM etter å ha slått Bosnia-Herzagovina i åpningskampen fredag kveld. De snaue 8400 fremmøtte tilskuerne fikk se Norge fra sin beste side.

En litt treg start ble til et hurtigtog som utnyttet feilene til Bosnia og sikret Norge en god fem måls ledelse til pause.

Bosnia forsøkte seg med 7 mot 6 og lyktes med det i enkelte tilfeller, men ble atter en gang straffet hardt ved tekniske feil.

Hvis man ser bort fra de siste to-tre minuttene av kampen var det en god kamp det norske laget leverte.

Sagosen best på hjemmebane

Sander Sagosen leverte en solid kamp med hele 12 nettkjenninger, og ble kåret til «Player of the match» til stor jubel fra både medspillere og publikum. Og, det var tydelig at dette gikk rett hjem hos trønderen som har sett frem til å spille mesterskapet på hjemmebane.

Norge – Bosnia-Herzegovina, EM 2020, herrer, Trondheim, Norge
Resultat: 32-36 (17-12)
Utvisninger: Norge 4 x 2 min, Bosnia 6 x 2 min
Dommere: Robert Schulze og Tobias Tönnnies (Tyskland)

To Top
X