Hovedsak

Elverum utklasset Follo

Foran en fullsatt Langhushall var det onsdag klart for oppgjør mellom gullkandidat Elverum og overraskelseslaget

Follo som har fått en knallstart på sesongen med sine overraskende seire mot noen av de antatt bedre lagene.

Begge lagene åpnet kampen litt nervøst og det var tydelig at det var mer enn bare poengene på spill denne kvelden.
Begge lag tråkket til med tøffe taklinger og gjorde det vanskelig for begge lag å levere noe målkalas til å begynne med.

Lagene fulgte hverandre tett de ti første minuttene av kampen hvor Follo lå under med kun ett, 3-4, men herfra og ut glapp det litt for hjemmelaget. Elverum stakk fra og spilte en god midtperiode hvor de går opp i en 10-6 ledelse før Follo kommer litt inn i kampen igjen og holder tritt med Elverum frem til pause hvor Follo ligger under 10-14.

– Jevn første omgang hvor vi har litt marginer mot og Elverum litt marginer med. Fire mål til pause er et par for mye, kommenterer Follos trener Jan-Ivar Lorentzen.

Ut fra garderoben i Langhushallen kommer et heltent Elverumsmannskap som virkelig ønsker å sette spikeren i kisten. De første tolv minuttene av andre omgang avgjør Elverum kampen. Med kun ett mål bakover og åtte fremover parkerte Elverum Follo totalt. Med stillingen 22-11 i Elverums favør var det så og si kun å fullføre kampen for Follo sin del.

Elverums Morten Nergaard var onsdag kveld mye av grunnen til at det ble hele ti måls seier over Follo. Med redninger både i landslagsklass gjorde han det vanskelig for Follos skyttere. Noe som igjen ga resten av laget den selvtilliten de trengte i spillet fremover på banen.

En som virkelig var full av selvtillit var det unge talentet Steffen Stegavik. Med eller uten frimerke skled han forbi forsvarsspillerne til Follo og satte hele ni av tolv skudd i nettmaskene.

– Vi forsøker med frimerke, men når han er på dette humøret er han så god som egoet hans skulle tilsi, er Follotrener Jan-Ivar Lorentzens kommentar om ungtalentet fra Elverum.

Elverum vinner til slutt med hele ti mål over Follo og viser at de helt klart er med i kampen om gullet i årets Postenliga.

– Elverum kommer opp fra garderoben klare for å ta oss og vi er ikke med i det hele tatt. Elverum er mye mer direkte i angrepsspillet, mens vi blir trykket sidelengs og sliter med å få hull på 6-0 forsvaret deres i dag er Follotrener Jan-Ivar Lorentzens oppsummering av dagens timåls tap mot Elverum.

KAMPFAKTA:
Follo HK – Elverum
Resultat: 20-30 (10-14)
Tilskuere: 1039
Utvisninger: Follo 3 x 2min – Elverum 6 x 2min
Dommere: Per Morten Sødal og Kim Andersen
Toppscorere:
Follo – Anders Skiaker Myhra – 4 mål
Elverum – Steffen Stegavik – 9 mål

To Top
X