Norsk håndball

Elverum på ville veier – tok fire røde kort med vilje

FAIR PLAY – er en av håndballens viktigste verdier. Det er dypt implementert i håndballen fra de minste ferskeste håndballspillere og opp til de beste spillerne vi har på landslaget. Denne verdien valgte Elverums svenske trener Mikael Apelgren å tilsidesette når han ba fire av sine spillere dra på seg rødt kort i søndagens kamp mot Lillestrøm.

– Vi ville gjøre jobben og vinne kampen, men da vi fikk muligheten så tok vi den. Det er på grunn av at regelverket er som det er at vi gjorde dette. Jeg har ingen god følelse, sier Elverumstrener Apelgren til NRK.

Rødt kort for å omgå regelverket

De fire Elverumsspillerene, Erik Toft, Petter Øverby, Kristian Bliznac og Tine Poklar, hadde fått beskjed av sin trener om å dra på seg et rødt kort da de tidligere allerede hadde et rødt kort som ville gjøre at søndagens røde kort skulle sones i siste seriekamp før sluttspillet.
I håndballen skal annet hvert rødt kort sones med én kamp. Og, på denne måten vil ikke et eventuelt rødt kort ville måtte sones i sluttspillskampene.

Elverumstreneren på kollisjonskurs med klubbens leder Erik Henriksen

Elverums leder Erik Henriksen og Elverumtrenere Mikael Apelgren er på kollisjonskurs når det kommer til søndagens hendelse.

– Michael og jeg snakket sammen på morgenen i dag. Vi er enige om at vi er uenige. Det er kortversjonen. Vurderingene ute på banen er hans ansvar. Mitt ansvar er å se hva klubben er tjent med med, sier Erik Henriksen til VG.

Spørsmålet alle stiller seg nå er om Elverums trener Mikael Apelgren har gjort en nøye risikoanalyse før sitt valg som bryter med de verdiene norsk håndball setter så høyt. For sett utenfra kan og bør dette få alvorlige konsekvenser for både Elverums trener og klubben.

Norges Håndballforbund er på saken

Norges håndballforbund er allerede på saken og ser alvorlig på den.

– Vi vil ta kontakt med Elverum og de øvrige partene fra gårsdagens kamp, og undersøke forholdet grundig før vi avgjør hvordan saken skal behandles, meldes det fra NHF som ikke ønsker å kommentere saken ytterligere så lenge den er under behandling.

Resten av håndballfamilien reagerer også kraftig på det som har skjedd på Elverum.

– Jeg reagerer kraftig på dette fordi det er noen uskrevne regler som må følges i håndballens kjerneverdier. Det de har gjort er langt unna det norsk håndball står for og er moralsk forkastelig, sier Haslums trener Tom Eirik Skarpsno til TV 2 Sporten.

Og, det er utallige uttalelser fra flere kjente håndballpersonligheter der ute, både til media og på sine sosiale kontoer som twitter og facebook.

To Top
X