Norsk håndball

Elverum gikk på en skrell og Nærbø med historisk seier

Onsdag ble det spilt kamper i både kvinnenes og herrenes eliteserie. Nærbø fikk en historisk seier, Elverum gikk på en skrell i herrenes eliteser, mens favorittene vant lett i kvinnenes eliteserie.

Bækkelaget rystet Elverum

Som vi forespeilet så var Bækkelaget sultne og Elverum slapp seg litt for mye ned etter de gode prestasjonene u CHampions League. Elverum reddet med nød og neppe ett poeng hjemme i Terningen arena onsdag kveld. Med 32-32 mot Elverum kan Bækkelaget atter en gang banke seg på brystet ved å ta poeng fra en av de forventet sterkere lagene i årets eliteserie.

Kolstad gjorde jobben på hjemmebane og sendte den tidligere toppklubben Haslum hjem uten poeng. Kolstad er med denne seieren helt oppe i ryggen på ØIF Arendal. Kolstad har kun gitt fra seg to poeng denne sesongen så langt, og kan være med i kampen om medaljer om de fortsetter sesongen på den samme måten.

Nærbø med historisk seier

Nærbø grep sjansen på hjemmebane og skaffet seg sin første seier, og poeng, i eliteserien noensinne. Med seieren klatret de hurtig et par plasser på tabellen, og har et godt utgangspunkt for å distansere seg fra bunnstriden om de kan klare å ta poeng fra noen av de andre bunnlagene.

I Drammen var nettopp bunnlaget, Bodø, på jakt etter poeng. Mot Drammen var dette en vanskelig oppgave og landets nordligste eliteserielag var nød til å hoppe på flyet uten poeng i kofferten.

Arne Senstad satte skapet på plass i pausen

Storhamar spilte under pari mot Skrim Kongsberg som er tilbake i eliteserien. Heidi Løke forteller at det først var de tyve siste minuttene som var på det nivået Storhamar skal være. Og, det måtte en skikkelig tordentale til fra trener Arne Senstad for at Storhamars jenter skulle komme seg opp på et nivå som kunne sikre seier.

I Kristiansand var den gamle stormakten, Larvik, på besøk hos den nye stormakten, Vipers Kristiansand, i norsk kvinnehåndball. Selv om Vipers har et stykke igjen til det gamle Larvik sitt toppnivå var det aldri noen tvil om hvor poengene skulle ende.

Resultater fra Eliteserien menn:
Elverum – Bækkelaget 32 – 32
Kolstad – Haslum 26 – 21
Nærbø – Runar 24 – 20
Drammen – Bodø 33 – 25

Resultater fra Eliteserien kvinner:
Vipers – Larvik 33 – 19
Storhamar – Skrim Kongsberg 32 – 19

To Top
X