Landslag

Ekspertenes vurdering av Norges EM-gruppe

På veien mot enda enda en gullmedalje i EM skal de norske håndballjentene møte Frankrike, Slovenia og Ungarn.

Det er ikke selvsagt at Norge skal gå gjennom gruppen uten problemer, men må sies å være favoritten tross litt smårusk i maskineriet i generalprøven mot Nederland.

Men, Thorir Hergeirsson er avhengig av en skadefri tropp gjennom hele mesterskapet. En småhanglete Tonje Larsen og et par tre andre spillere som har hatt mindre skader i oppkjøringen har ikke den norske troppen råd til i løpet av mesterskapet.

I løpet av mesterskapet tror undertegnede også at Nora Mørk vil markere seg som EMs store profil med sin uredde spillestil og store tempo.

Slovenia er gruppens svakeste lag både slik vi ser det og skal vi tro rapporten fra den slovenske journalisten Maja Mastnak som skriver for Sportal

– På grunn av den vanskelige situasjonen i Slovensk håndball var det flere spillere som ikke ønsket å spille, så de 14 deltagende spillerne reiser til sitt første store mesterskap og vil ikke være samlet før mesterskapet tar til.
Sjansen for avansement til hovedrunden er veldig små, men troppen har tro på at de kan overraske i alle fall mot en av motstanderne, forteller Maja Mastnak til Handballmagasinet.no.

Skadeskutt Ungarn
Ungarn har vært ekstremt uheldige og har et par av sine store profiler ute av dette mesterskapet, og det er derfor usikkert hvor sterke Ungarerne er i dette mesterskapet.

– Ungarn har mistet noen av sine nøkkelspillere. Zácsik har ikke kommet tilbake etter hennes skulderskade, mens Timea Tòths albue fremdeles ikke er i orden, så begge mister dette mesterskapet.
Men, uten tvil så er det største tapet playmaker Anita Görbicz som kun to uker før mesterskapet skadet seg. I løpet av Telenor Cup fikk hun skadet venstre tommel i en kamp mot Ukraina, forteller journalist hos Handball.hu, Ildiko Balogh.

Et skadeskutt Ungarn blir ikke levnet store sjansene til medalje av den ungarske journalisten.

– Jeg tror Ungarn har en sjanse til å havne som nummer fem til åtte nå som de har mistet deres normale bakspillere og verdensklassespillere.

– Allikevel vil vi nok se et lag som vil gi alt for å overbevise alle de de som er negative om at de er bedre enn de blir beskrevet som.

Tror Frankrike kan overraske mot Norge
De norske håndballjentene spiller sin åpningskamp mot Frankrike, som også fort kan bli den tøffeste motstanderen for den norske troppen.

Handballmagasinet.no tok en snakk med den franske journalisten, og bror til en av Frankrikes landslagsspillere, Gregory Tervel for å få hans syn på Frankrikes sjanser.

– Som alltid er det vanskelig å tippe noe med Frankrike foran et mesterskap. De har slitt i forberedelsen med tre nederlag på tre kamper mot Sverige, Kroatia og Russland, uten at det betyr så mye siden Frankrike pleier å våkne når det gjelder.

– Det er tre spillere som ikke er med på grunn av skader (Tervel, Baudouin, Limal), og laget kommer til å savne dem spesielt i forsvar hvor de mangler litt erfaring.

– I forhold til VM i Kina hvor de tok sølv er Herbrecht og Kanto tilbake. Laget er ungt og det vil vi se gjennom «opp og ned» prestasjoner, selv om potensialet i etablert angrep er mye større med de nye unge spillerne sammenlignet med de siste årene.
Nøkkelen for Frankrike blir uten tvil begynnelsen av turneringen. De kan overraske mot Norge hvis alt klaffer med et utypisk forsvar, men det viktigste er kampen mot Ungarn dagen etter, uansett hva som skjer mot Norge. Vinner de mot Ungarn, er de med i kampen om semifinaleplass. Taper de de to første kampene, er det sannsynligvis ferdig, konkluderer Gregory Tervel.

To Top
X