Landslag

EHF Euro 2020: Serbia vant i utsatt kamp

Kampen mellom Serbia og Nederland skulle egentlig vært spilt fredag, men ble utsatt til lørdag kveld etter at det var utbrudd av korona i den serbiske troppen.

Lørdag morgen ble imidlertid Serbia klarert for spill, og det var derfor duket for kamp i Sydbank Arena i Kolding.

Regjerende verdensmester Nederland er nok ikke like sterkt på papiret som da de ble verdensmester. Med Polman ute var det stor usikkerhet rundt hvor sterke Nederland er.

Nederland kom riktignok best i gang mot Serbia og hadde et godt overtak på serberne i hele første omgang. Mye på grunn av en meget god Tess Wester i Nederlands mål.

Serbia ville imidlertid være med i kampen og spilte seg sakte og sikkert inn i kampen igjen gjennom andre omgang, og kunne ta ledelsen mot slutten av kampen.

Denne lille ledelsen skulle være nok til at Serbia kunne ta sine to første EM-poeng og være med i kampen om videre avansement i mesterskapet.

Andrea Lekic ut med skade

Det var et stykke ut i første omgang Andrea Lekic gikk opp for å satse og ble sittende på gulvet. På ansiktsutrykket hennes kunne man forstå at det var noe som hadde skjedd, og man kunne se hun tok seg til foten.

Foreløpig kan vi bare gjette på hva det var, og vi kommer tilbake med hva det var så fort vi vet noe mer.

Kort tid til restitusjon

Serbia skal ut i ny kamp kun 18 timer etter de gikk av parketten i Sydbank Arena. Dette er ikke lang tid til å restituere før enda en ny viktig EM-kamp og mye kortere tid enn deres motstander Ungarn.

Ungarn spilte mot Kroatia på fredag, noe som endte i et to måls tap.

Nederland er også i den litt spesielle situasjonen at man skal ut i kamp allerede dagen etter at man har spilt kamp. Nederland skal da ut i kamp mot Kroatia to timer senere enn Nederland, og får da litt bedre tid til restitusjon, men fremdeles mindre enn sin motstander.

Nederland – Serbia, Sydbank Arena, Kolding, Danmark
Resultat: 25-29 (15-9)

To Top
X