Landslag

EHF Euro 2020: Tyskland vant mot svakt Romania

Torsdag kveld var det Romania og Tyskland som åpnet EM i Norges gruppe. Romania fikk en trøblete start mot Tyskland på banen, noe som kanskje gjenspeilte den situasjonen Romania var og er i utenfor banen også.

Romania smittet i «boblen»

Under EM så er de forskjellige lagene i forskjellige bobler og soner, dette for å holde koronaviruset ute.

Romania klarte imidlertid det alle fryktet, å få stadfestet og smitten med innenfor boblen. Dette gjorde at tyskerne kunne velge å spille eller ikke spille, men alle valgte å delta.

Neagu underpresterte

Når en av verdens beste håndballspillere ikke leverer varene, så går det ut over hele laget. For Cristina Neagu er spilleren som kan både avgjøre og vende kamper for Romania.

Torsdag kveld satt ikke skuddene der de skulle mot Tyskland, og dette gjorde at det var Tyskland som kunne gå til pause med en tre måls ledelse.

Hadde imidlertid Romania satt sine to 7-metere hadde kampen vært mye jevnere til halvtid.

Svakt Tyskland vant

Tyskland hadde noen sterke åpningsminutter mot Romania og holdt nullen i de første syv minuttene av kampen. Men, derfra og ut var prestasjonen alt for varierende og svak.

Tyskland slapp Romania inn i kampen og skal være glad for at Cristina Neagu ikke var på sitt beste i denne kampen. Det var imidlertid Romanias målvakt, Dumanska, som skapte store problemer for svake tyske avslutninger.

Kampfakta:
Romania – Tyskland, Sydbank Arena, Kolding, Danmark
Resultat: 19-22 (10-13)
Utvisninger:
Dommere: Charlotte Bonaventura og Julie Bonaventura, Frankrike

To Top
X