Landslag

EHF Euro 2020: Norge og Katrine klar for Romania

Mandag kveld er det klart for kamp mot Romania, og det skal i bunn og grunn være en enkel kamp å vinne. Romania har ikke overbevist så langt i mesterskapet, mens de norske håndballjentene har fosset frem og toppet det hele med en 19 måls seier mot Tyskland.

Landslagssjef Thorir Hergeirsson vil allikevel at man skal være ydmyke og ikke undervurdere Romania.

– Vi må være ydmyk og ikke undervurdere Romania. Det er fremdeles klassespillere i Neagu, Laslo samt gode linjespillere og målvakter.
Så gjelder det å se at de har utviklet seggjennom de to kampene de har spilt, forteller Thoroir Hergeirsson.

Landslagssjefen har et poeng i at man kan ikke slippe seg alt for mye ned for kommer Romanias stjernespiller til så kan det fort bli noen baklengs. Og dette er Hergeirsson fullt klar over.

– Det blir mye Neagu. Det handler om å gi henne akkurat nok oppmerksomhet til at man får stoppet henne, og at vi ikke åpner opp for andre, landslagssjefen som er klare på at det handler om å nullstille fran hver kamp og at den første testen virkelig kommer i kveld mot Romania.

Thorir Hergeirsson: – Det handler om prestasjoner

Målvaktsbyttet hvor Emily Stang Sando gikk ut, Katrine Lunde gikk inn og Rikke Granlund rykket opp som den som ble med videre var et tema landslagssjefen hadde klare svar på.

– Det handler om prestasjoner i de to første kampene. Vi bytter ut Emily (Stang Sando) fordi hun ikke har vært like skarp som vi hadde håpet, kunne landslagssjefen gi som enkelt og greit svar på hvorfor akkurat hun var sendt på tribunen.

Med Katrine Lunde inn så vil man trolig få et løft i gruppa mentalt, da man får inn en målvakt med mange internasjonale kamper bak seg. Det har imidlertid vært lite kamptrening på internasjonalt nivå i det siste, men landslagssjefen har tro på at Lunde vil løfte laget med sin tilstedeværelse.

Og, med Rikke Granlund som den superinnhopperen hun er har Norge et målvaktsteam som høyst sannsynlig vil gjøre kampen til et mareritt for de rumenske skytterne.

Kampen har start kl.2030 ikveld!

To Top
X