Landslag

EHF Euro 2020: Norge er Europamestere

Norges håndballjenter

Årets høydepunkt var klart søndag kveld. De norske håndballjentene i en EM-finale. På motsatt side stod Frankrike.

Fanastisk Silje Solberg

De norske jentene kunne gå til pause med en fire måls ledelse. Og, mye av grunnen til det var en fantastisk sisteskanse i Silje Solberg.

Solberg kom inn i mesterskapet halvveis og har spilt seg opp til finaleprestasjoner.

Det er ingen tvil om at en god målvakt er med på å løfte forsvaret. De norske jentene viste gode takter i forsvar og jobbet godt sammen når man først hadde kommet forbi de 7-8 første minuttene. For de franske jentene slapp for enkelt til med sine innspill til linjespiller fra start. Dette løste heldigvis Frafjord og Brattset utover i første omgang.

Silje Solberg fortsatte sine gode prestasjoner utover i andre omgang og hadde flere matchvinnende redninger som holt Norge inne i kampen.

Med 50% redningsprosent på den offisielle statistikken kan man trygt si at det var verdensklasse over målvaktsspillet.

Jevnt til slutt

Andre omgang ble en tøff utfordring for de norske jentene. Lenge så det ut til at det var totalt måltørke. Et franskt målvaktsbytte hvor Darleux kommer inn og lukker målet for de norske skytterne skapte stor spenning i kampen.

De norske jentene og benken hadde heldigvis roen til å finne de gode løsninger, og kunne til slutt ta hjem EM-gullet med en 22-20 seier over Frankrike.

Frankrike – Norge, EM-finale 2020
Resultat: 20-22 (10-14)

To Top
X