Landslag

EHF Euro 2020: Kroatia vant bronse

Søndag ettermiddag var det klart for bronsefinale mellom vertene Danmark og overraskelsen Kroatia. En kamp hvor mange eksperter hadde Danmark som soleklar favoritt.

Kroatia hadde derimot bevist gjennom hele mesterskapet at de kunne henge med på de fleste. Og, det var det de gjorde mot Danmark gjennom hele første omgang.

Begge lag hadde lange perioder med måltørke. Og, hadde Kroatia klart å sette sine 7-metere, så hadde de vært i føringen til pause. I stedet ble det status quo til pause med 11-11.

Svak prestasjon av Danmark

Danmark hadde hatt en god stigning gjennom mesterskapet. De skapte sågar en viss tvil blant det norske folk når de spilte mot Norge. For da så de ut som et topplag i store perioder.

Mot Kroatia virket det som om luften hadde gått ut av ballongen. EMs beste målvakt så ut som hun ikke hadde møtt opp til en bronsefinale. Og, dette så ut til å ha spredd seg både til det danske forsvaret og angrepsspillet.

Danmark spilte sågar over et kvarter i andre omgang uten å sette ballen i nettet en eneste gang.

Fightervilje ga bronse

Der Danmark ikke så ut til å ha møtt opp til kamp, var kroatene atter igjen et gledens syn å se på. En fightervilje som lyste utenpå dem, og det ga uttelling.

Kroatia tok en tidlig ledelse i andre omgang og ledet det hele inn til en relativ stor seier.

Kroatia – Danmark, Bronsefinale EM 2020
Resultat: 25-19 (11-11)

To Top
X