Landslag

EHF Euro 2020: Kroatia vant Balkanoppgjøret i gruppe c

Kroatia har kanskje vært en av de positive overraskelsene i dette årets EM. På samme måte som Nederland har skuffet litt og vist seg fra en dårligere side enn forventet.

Kroatia hadde før kveldens kamp, mot nabo Serbia, full pott og manglet bare en seier over Serbia for å kunne gå inn i hovedrunden med full pott.

Kroatia gikk i ledelsen og viste gode takter fra start, men kom inn i en litt dårligere periode hvor Serbia løftet sitt spill litt og overtok ledelsen. Til pause var det Kroatia som kom tilbake i spillet og sørget for en utligning til 14-14 sekunder før pausesignalet gikk.

Full pott inn i hovedrunden

Andre omgang ble også en tett kamp om målene, med tøffe taklinger som noen ganger gikk over hva dommerne tillot og dermed endte med utvisning. Kroatia stod også med en spiller mindre med snaue tre minutter igjen av kampen, hvor Serbia kunne gått inn og avgjort kampen. Men, Kroatia holdt stand og klarte å sikre seg en ett måls seier 25-24.

Kroatia får dermed med seg full pott inn i hovedrunden, akkurat som Norge. De norske jentene møter lagene fra gruppe C.

Mangler struktur

Kroatia spiller med stor innsats, men ser ut til å mangle litt struktur i sitt angrepsspill. Det blir litt tilfeldig hva som skjer fremover og de setter da noen ganger sin lit til sin 1,94 cm høye Camila Micijevic.

To Top
X