Landslag

EHF Euro 2020: Håndballjentene vant som forventet

De norske håndballjentene entret Sydbank Arena i Kolding torsdag kveld som store favoritter da de skulle møte Polen.

Rotete start for Norge

De norske jentene startet kampen litt rotete og det var faktisk Polen som satte det første målet i kampen. Polen hang godt med når de fikk stå i etablert angrep, selv om angrepene til tider kunne bli litt langdryge og med lite trykk på mål før de fant det lille hullet.

Det lille hullet kom som regel etter mange skudd i den norske forsvarsveggen som blokket skudd etter skudd. Noe som også ga håndballjentene muligheten til å bruke fart og kontring som ga noen enkle mål.

Når Norge satte fart var det store utfordringer for de polske jentene å henge med. Og, med en sikker Nora Mørk fra 7-metermerket kunne de norske jentene gå til pause med en fire måls ledelse.

God debut

Målvaktsduoen Emily Stang Sando og Rikke Granlund fikk en omgang hver mot Polen. Og, der Sando ikke hadde dagen, viste Rikke Granlund seg fra sin gode side. En riktig fin mesterskapsdebut for målvakten som var tiltenkt å være fjerdevalget.

Takk for følget Polen!

Da lagene kom på banen etter pausen var det synlig hvor stor forskjellen var på de to lagene som er forventet å være i hver sin ende av tabellen i dette mesterskapet.

Selv om Norge kunne si takk for følget, er det fremdeles ting å jobbe med.

Thorir Hergeirsson var ikke helt fornøyd med avslutninger i slutten av første omgang og begynnelsen av andre omgang. Men, meget fornøyd med Rikke Granlunds innhopp.

Kampfakta:
Norge – Polen, Sydbank Arena, Kolding, Danmark
Resultat: 35 – 22 (17-13)
Utvisninger:
Dommere: Ioanna Christidi og Ioanna Papamattheou, Hellas

To Top
X