Landslag

EHF Euro 2020: Håndballjentene løp over Nederland

I hovedrundens første kamp hvor Norge ble krysset med pulje C var det de regjerende verdensmesterne Nederland som ventet på motsatt side.

Et Nederland som helt klart var i en annen forfatning enn da de vant VM-gullet. Og, når da Norge også i år er i en annen forfatning, men i motsatt retning, så var det et stort favorittstempel som hang over Norge.

Stort tempo

Nordmennene gikk ut i stort tempo og de nederlandske jentene hadde problemer med å henge med. Med flere spillere som viste gode takter på det norske laget, var det duket for enda en kamp med flotte og mange mål.

Med kun 10 mål baklengs til halvtid var det lagt ned et realt og godt forsvarsarbeid, noe også landslagssjefen var godt fornøyd med.

– Godt bakover i 1.omgang. Så slipper vi oss litt ned i 2.omgang, kommenterer Thorir Hergeirsson om et norske forsvarsarbeidet.

Med en seks måls ledelse, 16-10, til pause var det lite tvil om at det skulle gå veien mot seier. Og, de norske jentene fortsatte å sette ballen i nettet. Dette endte med hele 32 mål, noe Hergeirsson var godt fornøyd med.

– Veldig fornøyd med seier, og så er det mye bra gjennom kampen. Veldig fonøyd med å lage 32 mål, oppsummer Hergeisson.

To Top
X