Landslag

EHF Euro 2020: Håndballjentene klar for semifinale

Henny Ella Reistad | Foto: Bjørn Kenneth Muggerud

Lørdag kveld var duket for en festaften for de norske håndballjentene. Gruppeseier og semifinaleplass skulle sikres.

På motsatt side stod overraskelseslaget Kroatia. Balkanlaget hadde tatt seg videre til hovedrunden med full pott og overrasket både seg selv og hele håndballfamilien.
Med hjertet utenpå drakta, en fightervilje og ungt pågangsmot hadde de kroatiske jentene kjempet seg frem. Nå skulle de norske jentene stoppe den gode reisen for Kroatia.

Kroatia hang på lenge

Atter en gang overrasket Kroatia. For de hang på de norske håndballjentene lenger enn de fleste hadde forventet. Med kun ett måls ledelse til pause for Norge kunne det få pulsen opp på alle og enhver.

Heldigvis har det norske laget en sindig og rolig landslagssjef som fikk de norske jentene på rett kurs i andre omgang. En liten justering av forsvar, flere kontringer og et Kroatia som ikke hang med på tempoet gjorde at Norge rykket fra.

God kamp av Henny Ella Reistad

Kroatia forsøkte også å legge om forsvaret til et offensivt 3-2-1 forsvar, noe som kanskje ikke var et taktisk godt trekk når noen av de mest duellsterke norske spillerne stod på banen. Dette gjorde det lett for både Veronica Kristiansen og Henny Reistad, som også ble kåret til banens beste.

– Når de gir oss så stor plass blir det problem for dem, forklarer Henny Reistad som satte inn hele syv av åtte skudd mot Kroatia.

– Veldig glad for å være i semifinale, og å vinne andre omgang med så mye, sa en glad Henny Reistad.

Kroatia – Norge, Sydbank Arena, Kolding, Danmark
Resultat: 25-36 (14-15)

To Top
X