Landslag

EHF Euro 2020: håndballjentene gruer og gleder seg til semifinale

Det er duket for et klassisk oppgjør med den største spenning når Norge og Danmark møtes i semifinalen under EM fredag kveld.

For ti år siden, i 2010, stod lagene i samme situasjon. Den gang var styrkeforholdet mellom lagene en litt annen enn denne gang. I 2010 vant Norge med 10 mål.

Et bedre Danmark

2020-versjonen av Danmark synes å være bedre sydd sammen og har et høyere nivå totalt sett enn tidligere utgaver. Jesper Jensen har klart å få satt sammen et lag som klarer å prestere når det gjelder som mest.

Allerede etter treningskampene rett før EM uttalte Thorir Hergeirsson at Danmark var absolutt et lag som kunne ta seg til semifinale. Og, han fikk rett i det. For på bekostning av forhåndsfavoritt Russland, så var det Danmark som kjempet seg frem til andreplassen i motsatt gruppe av Norge.

Som en konsekvens av Russlands tap mot Danmark, fikk den meritterte treneren, Ambros Martin, sparken med øyeblikkelig virkning.

Bytter inn Kristiansen igjen

Innhoppet til Marta Tomac ble av det kortvarige. For allerede til fredagens semifinale er Veronica Kristiansen tilbake i troppen.

– Vikki så pigg ut på trening i dag, og er fit for fight, forteller landslagssjef Thorir Hergeirsson som forteller at det hele tiden var planen at Veronica Kristiansen skulle inn i troppen igjen etter å ha hvilt en kamp.

Det var totalbelastningen på Kristiansen som skulle styres etter at hun har vært ute i lengre tid med korona.

Alle friske og raske

Alle i troppen er friske og raske. Camilla Herrems smell i låret har kommet seg bra, og det gjenstår bare å se om den tåler belastningen i semifinalen.

Landslagssjefen forteller videre at jentene båe gleder og gruer seg til kampen, og at det bare gjelder å kjenne ekstra på den gledelsesfølelsen.

Veien til seier er staket ut. Det handler først og fremst om utførelsen av alle oppgavene.

– Vi skal ikke gjøre masse nye ting. Det handler om utførelsen av det vi gjør, forteller Thorir Hergeirsson som kan avsløre at de har lagt inn noen nyanser som forhåpentligvis kan være med på å tippe resultatet Norges vei.

To Top
X