Landslag

EHF Euro 2020: Danmark tok seg til semifinalen

Danmark

Tirsdag ettermiddag var alle lag i hovedrunden i aksjon i både Kolding og Herning. Før tirsdagens runde var det fremdeles uavklart hvem de siste semifinalistene skulle bli, og hvem som skulle spille om femteplassen.

Etter oppgjøret var gjort opp ble det Russland og Nederland som skal spille om femteplassen.

Norge møter Danmark i semifinalen

Etter at Danmark hadde vist gode takter gjennom hele turneringen var det knyttet stor spenning til om danskene kunne matche de russiske jentene.

Det var ingen tvil om at tenningen var der helt fra start av kampen mot Russland, og danskene klarte å holde momentet fra start til slutt, mye takket være en god Sandra Toft i mål.

Danmark vant til slutt med syv mål, 30-23.

Norge vant som forventet sin kamp mot Ungarn, hvor blant annet Silje Solberg fikk stå fra start mot spillere hun kjenner godt fra den ungarske ligaen.

Nå venter en reprise av semifinalen fra 2010 i Jyske Bank Boxen førstkommende fredag.

Kroatia til semifinale

Mye av tirsdagens spenning lå i kampen mellom Kroatia og Tyskland som stod om semifinaleplass til et av lagene.

Kroatia har overrasket alle i årets EM, og med unntak fra kampen mot Norge har de vunnet alle kamper. Kroatene fortsatte sin seiersrekke mot Tyskland og nå venter det sterk motstand i semifinalen.

Frankrike ubeseiret

Frankrike møtte Sverige i siste kamp i hovedrunden, og svenskene hang godt med frem til pause hvor lagene stod likt, 14-14.

Etter pause viste imidlertid Frankrike at de var et nummer større og dro ifra og sikret seg en seks måls sier, 31-25.

Montenegro spilte jevnt – igjen

Montenegro hentet inn danske Kim Rasmussen som trener knappe to uker før mesterskapet, og det var tydeligvis for sent i forhold til å avansere i årets EM.

Men, det vi har sett er at Montenegro ikke er langt unna å snu kampene til sin fordel. Det mangler imidlertid litt mer tid for både spillere og trenerteam før de har funnet nøkkelen til neste dør hvor seirene gjemmer seg bak.

Mot Spania ble de montenegrinske kvinner liggende litt for langt bak i første omgang, og med seks mål bak til pause ble det akkurat litt for stort forsprang til å kunne snu det hele til en seier. Det endte med en poengdeling og en fjerdeplass i pulje 1.

Resultater:

Gruppe 1 – Jyske Bank Boxen, Herning, Danmark

Montenegro – Spania
Resultat: 26-26 (11-17)

Frankrike – Sverige
Resultat: 31-25 (14-14)

Danmark – Russland
Resultat: 30-23 (13-9)

Gruppe 2 – Sydbank Arena, Kolding, Danmark:

Nederland – Romania
Resultat: 35-24 (16-12)

Kroatia – Tyskland
Resultat: 23-20 (12-12)

Ungarn – Norge
Resultat: 21-32 (9-17)

To Top
X