Landslag

EHF Euro 2020: Danmark sikter mot semifinale

EM-vertene, Danmark, var heltente da de entret banen søndag kveld mot Spania. En semifinalebillett stod på spill, og det var intet mindre som ble forventet av de danske supportere som har sittet klistret foran tv.

Danmark kom godt ut mot Spania, som sist år tok et sølv under VM. Årets utgave av Spania har ikke sett ut som noen mesterskapskandidat, og danskene øynet derfor gode muligheter til å ta poeng og fremdeles ha en god sjanse til å spille seg til en semifinale.

Semifinale i sikte

Danmark har kun Russland som hinder for å kunne ta seg til en semifinale. Og, med en seier på syv mål eller mer så holder det med en uavgjort mot russerne. Denne ledelsen hadde Danmark til pause mot Spania. Hele 17-10 kunne Danmark ta med seg inn i garderoben hvor danskenes landslagssjef Jesper Jensen skulle få sagt noen velvalgte ord.

Spania hang på

Andre omgang var preget av mange tekniske feil fra begge lag i flere perioder. Dette var også mye av grunnen til at Spania hang godt på danskene. Det var lenge likt i andre omgang isolert sett, men danskene fikk løftet seg litt mot slutten av kampen og kunne sikre seg en ti måls seier og er med i kampen om en semifinale.

Danmark – Spania

Sted: Jyske Bank Boxen, Herning, Danmark
Resultat: 34-24 (17-10)

To Top
X