Landslag

EHF Euro 2020: Norge er i EM-finalen

Henny Ella Reistad | Foto: Bjørn Kenneth Muggerud

Det var duket for håndballfest i Jyske Bank Boxen, riktignok uten publikum, men med to tente lag på banen, da Danmark og Norge møttes i semifinalen.

Norge var forhåndsfavoritt, men med den utviklingen Danmark har vist under mesterskapet var det ingen enkel oppgave de norske håndballjentene skulle ut på. Dette hadde også Thorir Hergeirsson gjort hele laget klar over.

De taktiske planene hadde blitt arbeidet på både for laget og individuelt.

Det var to heltente lag som barket sammen fra start. Tøffe taklinger, noen over streken, og en herlig aggressivitet i forsvarsspillet ble vist frem fra begge lag. Noe som igjen resulterte i få mål fra start av,

Danmark har en av verdens beste, om ikke den beste, målvakter i Sandra Toft. Noe de norske kantspillerne spesielt fikk kjenne på.

Norges kontringer var totalt borte, noe danskene hadde i forkant hadde fryktet.

Danmark kunne gå til pause med en tre måls ledelse, 13-10.

Snudde kampen

Etter en litt laber første omgang, var det tid for å snu kampen til Norges fordel. Før på dagen hadde Thorir Hergeirsson sagt at det var utførelsen som måtte være god. Og, det virket som man hadde hatt en god snakk i pausen, for de norske jentene løftet seg akkurat det lille som skulle til for å få tak på danskene bakover, og ikke minst ta duellene med Sandra Toft i danskenes mål.

En tre måls ledelse for danskene til pause ble snudd til en tre måls seier til de norske jentene som nå skal møte Frankrike i EM-finalen.

Norge – Danmark
Resultat: 27-24 (10-13)

To Top
X