Norsk håndball

Drammen HK snudde kampen i andre omgang

Gøran Sørheim (DHK) i duell med Erlend Egeland (BSK/NIF) | Foto: Bjørn Kenneth Muggerud

Postenligaen herrer startet onsdag kveld sitt sluttspill, og BSK/NIF tok imot Drammen HK i Nordstrandshallen.
Et oppgjør det knyttet seg stor spenning til. Drammen med flere spillere ute, deriblant deres skytter Steven Larsson som i seg selv er avgjørende faktor.

Det var også BSK/NIF som kom best igang på sin hjemmebane. Med stort tempo og god uttelling kontret Oslolaget inn mål etter mål til Drammen HK og Geir Oustorps store frustrasjon.
Stemningen var stor da BSK/NIF hadde Drammen HK i kne til pause med tre måls ledelse, 16-13.

Snudde kampen
Men, Adam var ikke lenge i paradis – og sågar heller ikke BSK/NIF. For andre omgang var det Drammen HK som tok over rollen som fører. Og, de slapp faktisk ikke BSK/NIF i nærheten av nettmaskene de første ti minuttene av andre omgang. Da var BSK/NIF sin ledelse gått fra 16-13 til 16-19.

Maktforholdet var totalt snudd fra første omgang, og Drammen HK forvaltet dette på en god måte helt frem til sluttsignalet gikk og seier 31-28.

– Det var vel som dag og natt. Første omgang er vi ikke tilstede, og så blir vi veldig preget når Gøran (Sørheim) blir skadet. Da må vi legge om helt i pausen, og da blir det plutselig 5-0 og da går det veien, kommenterer Drammen HKs trener Geir Oustorp om snuoperasjonen som ble gjort i andre omgang.

Med viktige poeng i bortekampen mot BSK/NIF har Drammen HK tatt et godt steg i retning semifinale i sluttspillet.

– Helt gull å vinne bortekamper. Vi har ikke vært bortskjemt med å vinne bortekamper i Drammen i år, så det tar vi med oss. Det kommer til å passe bra. Nå får vi tre hjemmekamper på rad, så da får vi bare kline til i de tre hjemmekampene, oppsummerer en fornøyd Geir Oustorp rett etter kampslutt.

Himmel eller helvete

BSK/NIFs trener Dusan Poloz var flere ganger i løpet av kampen uenig med dommerne, noe han også pådro seg en advarsel for. Etter kamp var ikke irritasjonen over både dommere og eget lags prestasjoner lagt seg, og Poloz ville ikke gi noen kommentarer i fare for å si noe han ikke ville si.

– Vi er gode i første omgang, og så ødelegger vi for oss selv de fem første minuttene av andre omgang hvor vi spiller ni minutter uten mål, oppsummerer BSK/NIFs assistentrener Terje Gulbrandsen som heller ikke synes de hadde dommerne med seg i denne kampen.

Skuffelsen var til å ta og føle på i BSK/NIF leiren etter at de hadde tidenes mulighet til å ta med to viktige poeng videre i sluttspillet.

– Det er dritsurt egentlig, det er ikke første gang vi er dårlig i starten av andre omgang. Det er enten himmel eller helvete og idag er det helvete selv om vi sier at vi skal gå inn og kline til, sier Terje Gulbrandsen som nå retter blikket mot de neste kampene hvor det bare må taes poeng.

KAMPFAKTA
BSK/NIF – Drammen HK
, Nordstrandshallen
Resultat: 28-31 (16-13)
Utvisninger: BSK/NIF 6 x 2 min, DHK 3 x 2 min
Dommere: Lars Jørum og Kim Rune Stenhaugmo
Tilskuere: 507

To Top
X