Hovedsak

Dobbelttap for Larvik HK i Györ

Lørdag var Larvik i Györ og spilte Champions Leaguekamp mot Györ. Et oppgjør som høyst sannsynlig skulle avgjøre hvem som tar førsteplassen i Larvik HKs gruppe.

Kampen endte med både tap av Tonje Larsen som fikk ringfingeren sprukket og ut av ledd, og et femmålstap mot ungarske Györ som nå leder gruppen foran nettopp Larvik HK.

Uvisst hvor lenge Tonje Larsen er ute
Det var venstre ringfinger det gikk ut over.

– Midtre ledd ble slått ut av ledd, og samtidig sprakk fingeren, opplyser Larvik Håndballklubbs fysioterapeut Krister Næss.

– Det var nødvendig å sjekke at det ikke samtidig forelå en bruddskade, derfor ble hun sendt til sykehus. Vi fikk noe bistand fra Györs lege. Det ble tatt et røntgenbilde raskt, som viste at det ikke var snakk om noe bruddskade. Deretter ble fingeren satt på plass og sårskaden sydd. Det er satt på gips for å stabilisere fingeren, sier Næss.

– Selv om vi har gjort de nødvendige undersøkelser og har oversikt over skaden, vil Tonje Larsen bli vurdert på nytt etter hjemkomst. Derfor er det for tidlig å vite hvor lenge hun blir ute, sier han.

Vanskelig uten Tonje Larsen
Et Larvik HK uten Tonje Larsen er et sterkt redusert Larvik og viser hvor sårbare laget er med en så liten tropp, og så viktige spillere.

– Györ har et godt lag, og når vi mister Tonje Larsen etter to minutters spill, ble det umulig å slå Györ, sa Larviks hovedtrener Karl Erik Bøhn etter kampen.

Og, blir Larsen ute i flere uker ryker de to neste kampene som spilles de to neste helger i Arena Larvik.

– Györ kommer til å vinne gruppa, men jeg håper vi tar de nødvendige poengene i de to hjemmekampene de neste helgene, som gir oss 2. plass i gruppa og får Viborg i semifinalen, sier Bøhn til Larviks hjemmeside.

Bilde: Svein Andre Svendsen / Larvik HK
Kilde: Larvik HK

To Top
X