Andre nyheter

Dette skal du vurdere før du låner penger til håndballturen

For noen mennesker er det nødvendig å ta opp et lån for å følge favorittlaget sitt i håndball. Og i mange situasjoner er det ikke noe galt i det, for det kan være den eneste måten man kan få midler til noe man alltid har drømt om.

Du skal imidlertid nøye vurdere om du faktisk trenger et lån. Du bør alltid være fornuftig når det kommer til det å låne penger. Hvis du vurderer å ta opp et lån til en håndballtur, bør du starte med å tenke over følgende.

Ikke ta et lån hvis du ikke trenger pengene

Det kan være fristende å låne penger fordi det man slipper å jobbe her og nå for å få ekstra penger inn på bankkontoen. Og noen ganger kan det være helt greit å ta opp et lån hvis man vet man har noen utestående penger som snart kommer inn på kontoen. Men det er ingen vits i å låne penger hvis du ikke trenger det.

Før du låner penger, bør du derfor gjennomgå økonomien din for å avgjøre om du virkelig trenger å låne i utgangspunktet. Du vil kanskje ikke ta hull på sparekontoen din, men hvis du bruker sparepengene dine, kan det spare deg penger i det lange løp. Det koster nemlig alltid penger å låne penger.

Begrens lånebeløpet

Du kan låne masse penger hvis du velger det, og deretter planlegge en helt fantastisk håndballtur. Det er imidlertid viktig å begrense beløpet du låner så det kun dekker de viktigste kostnadene. Du skal nemlig betale tilbake alle pengene du skylder, pluss litt til.

Du behøver ikke å bruke flere år på å betale tilbake pengene du låner til håndballturen. Hvis du tar opp et lån, så skal du huske å lage et reisebudsjett som passer til økonomien din, og deretter betale pengene tilbake så snart som mulig.

Hvordan låne penger til en håndballtur

Hvis du ønsker å låne penger til en håndballtur, er det lurt å ta en titt på en sammenligningsside som for eksempel https://loanscouter.com/no/. Et eksempel på et lån du kan finne på denne siden, er et lån fra DigiFinans med en Eff. rente: 14.9%, beløp: 65.000 kr. o/5 år. Etabl.geb.: 950 kr. Kostnad: 28.730 kr. Totalt: 93.730 kr. 

På denne sammenligningstjenesten kan du sammenligne tilbud fra flere forskjellige lånetilbydere i ro og mak, og dermed finne det som passer best for deg. Hastverk er som kjent lastverk, og i dette tilfellet kan hastverk dessuten koste deg en del penger.

Finn et lån som er riktig for deg

Du behøver ikke å låne fra den første og beste långiveren du finner. Du bør undersøke litt først, og ikke minst sammenligne de forskjellige tilbudene og finne det lånet som passer best for deg.

Her er det viktig at du sammenligner tilbydernes vilkår, effektive renter, osv., slik at du tar det mest optimale lånet for deg. Jo grundigere du undersøker mulighetene, desto større sjanser får du for å finne det beste lånet til håndballturen.

Ikke lån mer enn du kan betale tilbake

Det viktigste å huske på når du tar opp et lån til håndballturen, er regne på at du faktisk har råd til det. Det vil si at du må sørge for at du har nok spillerom i økonomien til å betale pengene tilbake.

Sørg for at du låner et beløp der du enkelt kan betale tilbake det månedlige avdraget uten at du får økonomiske problemer hver måned. Det er derfor lurt å sette seg ned og lage et budsjett før du tar opp et lån, slik at du er sikker på at du kan betale avdragene hver måned.

Les og forstå låneavtalen

En låneavtale er ikke alltid lett å lese – og den er aldri spesielt spennende. Men det er viktig at du leser låneavtalen og gjennomgår de ulike vilkårene nøye for å unngå ubehagelige overraskelser. Før du godtar et lån, må du derfor sørge for at du har lest dokumentet og forstått det.

Kan du få pengene andre steder?

Før du låner penger, er det verdt å undersøke om det er mulig å få pengene andre steder. Kan du ta noen ekstravakter på jobben, spare litt ekstra de neste månedene, eller er det andre måter du kan unngå å låne penger fra en lånetilbyder?

Det vil alltid være til din fordel da du ikke trenger å betale kostnadene for å låne penger i form av renter og eventuelle gebyrer.

To Top
X