Andre nyheter

Det internasjonale håndballforbundet hevder nettkurs nådde millioner

Det internasjonale håndballforbundet (IHF) hevder deres første direktesendte symposium – altså faglig samling – nådde millioner av mennesker over hele verden.

Det fem uker lange arrangementet, som startet 26. juni og ble avsluttet 25. juli, inneholdt blant annet 20 leksjoner for trenere, dommere, delegater, lærere og håndballfans.

Ifølge IHF nådde arrangementet ut til over 2,8 millioner brukere på Facebook, og minst 377 000 unike seere koblet seg til å for å se på en eller flere deler av arrangementet.

Over 10 000 registrerte seg for symposiumet, som også ble streamet på videokonferanseplattformen Zoom. Det var nemlig en del av lanseringen av IHF Virtual Academy, en «ny og innovativ del av en verdensomspennende utdannelse for trenere, dommere, delegater og håndballfans», ifølge Ramon Gallego, en av lederne i IHF. Det er flott å se at nettet brukes på en positiv måte for å spre kunnskap på tvers av landegrenser, selv om mange stort sett holder seg til Netflix og gambling på nett.

Leder for trenere og metoder hos IHF, Dietrich Späte var svært fornøyd etter arrangementet:

– «Vi har mottatt svært positive tilbakemeldinger fra alle kontinenter. Selv etter direktesendingene blir de individuelle leksjonene ofte tittet på i biblioteket til IHF Education Centre. Dette var selvfølgelig bare starten, og den neste rekken med arrangementer vil gå av stabelen fra 17. til 22. august. 

– I «IHFs barnehåndballuke» vil håndballeksperter forklare konsepter og praktiske eksempler for hvordan barn mellom 6 – 12 år kan rekrutteres til håndballen. Vi planlegger også andre arrangementer som fokuserer på talenttrening med ungdommer mellom 13 – 18 år. 

To Top
X