Landslag

Det blir ikke EM i Norge

Heidi Løke satte seks mål i kvalifiseringskampen mot Kroatia og passerte dermed 700 mål for landslaget.

Norges Håndballforbund kommer ikke til å arrangere EM i Norge i desember, som først planlagt. Dette som et resultat av norske myndigheters krav i forbindelse med Covid-19 situasjonen her til lands.

– Vi er takknemlig for samarbeidsånden og den felles forståelsen vi har møtt blant våre medarrangører fra EHF og DHF. Samtidig er det selvsagt med tungt hjerte at vi må erkjenne at det denne gangen ikke ble mulig å arrangere mesterskap på hjemmebane for Norges del. Vi hadde gledet oss veldig, sier president i Norges Håndballforbund, Kåre Geir Lio.

Kampene spilles i Danmark

Det jobbes nå for at hele mesterskapet skal avvikles i Danmark, men det er ikke hundre prosent avklart om det er mulig.

Danskene har også sine utfordringer og flyttet for ikke lenge siden hele gruppespillet som skulle gått i Fredrikshavn, ned til Herning hvor den andre puljen skal spilles. Det er derfor nå stor spenning i forhold til om danskene kan få dette til, og om alle kampene nå vil gå i den etterhvert godt kjente Jyske Bank Boxen.

– Norges Håndballforbund retter seg etter hva nasjonale og lokale myndigheter bestemmer. Det lot seg ikke gjøre å arrangere EM på hjemmebane. Nå arbeider vi sammen for å få til en god løsning med Danmark som enearrangør, og vi retter heller blikket mot de mulighetene som ligger i en slik gjennomføring. Vi vil selvsagt følge de retningslinjer som gjelder i denne sammenhengen også – både de som settes av våre myndigheter, av EHF og av Danmark, sier Lio, og fortsetter:

– Det er krevende dager for tida. Verden står midt i en pandemi. Men vi vil de neste dagene gjøre det samme som vi har gjort de siste månedene: lete etter forsvarlige løsninger dag for dag. Målet er at de aktiviteter som kan la seg gjennomføre på forsvarlig vis, skal gjennomføres. Vi håper at et EM i Danmark blir en slik aktivitet, sier Lio.

To Top
X