Landslag

De norske jentene er vel fremme i Nanjing

De norske håndballjentene har forflyttet seg fra Suzhou til den litt større byen lenger nord, Nanjing, hvor semifinalen mot Russland skal spilles fredag.

Etter å ha fått fylt bussen med all bagasje og utstyr satte de norske jentene nesen nordover i ti-tiden onsdag formiddag (lokal tid). Foran dem lå rundt tre timer på kinesiske motorveier før de nådde Nanjing og deres siste oppholdssted i dette mesterskapet.

En av spillerne som hadde ekstra last med var Heidi Løke som hadde med seg lille Alexander som etterhvert er blitt gasnske så erfaren når det gjelder reising.

Vi spurte Heidi Løke hvordan turen var gått med tanke både på henne selv og lille Alexander.

– Turen gikk fint. Vi fikk slappet av og sett litt film.

Og, på Heidis sønn var det tydelig at nytt miljø var spennende der han løp rundt for å sjekke ut alt det nye spennende i lobbyen. En annen som også synes det var greit å skifte miljø var Thorir Hergeirsson.

Usikkert rundt Kristine Lunde Borgersen
På spørsmål om Kristine Lunde Borgersen, som har slitt med lysken gjennom hele mesterskapet, spiller semifinalen kunne ikke landslagssjefen gi noe konkret svar.

– Vi får se på trening i dag og imorgen. Hun må først kunne yte 100% på trening før hun kan spille, sier Thorir Hergeirsson som også har sett seg grundig lei på alle spørsmålene rundt Tonje Larsen og eventuelt spill i angrep.

Gjentattet ganger har landslagssjefen måtte svare på om ikke Tonje Larsen burde spilt fremover på banen mer enn det hun har gjort hittil i mesterskapet.

– Skulle hun ha spilt så mye som dere vil så hadde hun ikke vært klar for å spille i helgen, sier en tydelig småfrustrert Thorir Hergeirsson.

Og, at frustrasjonen kommer kan jo være forståelig. For Norge har så mye mer enn Tonje Larsen av våpen fremover. Med en Tine Stange like tøff som i de siste kampene og en Tonje Nøstvold i toppfrom bør skuddstyrken være god nok til å slå russerne fredag.

To Top
X