Landslag

De norske håndballherrene er effektive – noe Ungarn bør frykte

En hardtskytende Espen Lie Hansen fikk brukt sin styrke da han hamret inn flere skudd mot Russland. | Foto: Bjørn Kenneth Muggerud

En hardtskytende Espen Lie Hansen fikk brukt sin styrke da han hamret inn flere skudd mot Russland. | Foto: Bjørn Kenneth Muggerud

Det er nå, når kvartfinalene skal spilles og de beste skal skilles fra resten at statistikken kan begynne å fortelle oss noen sannheter, eller gi oss noen ledetråder. De norske håndballgutta gjør det godt på de fleste statistikker og vi gir deg her noen tall å leke med.

Håndballgutta scorer nestmest mål av alle lag i VM med sine 189 mål , kun slått av svenskene som topper med 203 mål. Franskmennene ligger helt nede på fjerdeplass med 185 mål, mens Spania har sneket seg inn mellom Norge og Frankrike med sine 188 mål.

Ungarn som Norge skal møte i kvartfinalen er helt nede på en åttende plass med sine 174 mål.

Norge har en uttelling på 64% på sine skudd ifølge den offisielle statistikken. Det vil si at vi ligger helt der oppe i toppen med de andre som er igjen i VM. De fleste av dem ligger over 60% hvor Slovenia og Sverige er de mest effektive med sine 68%.

Uttellingen til Ungarn er på 58%, og de har skutt omtrent like mange ganger på mål som Norge, Ungarn har skutt 298 ganger på mål, mens Norge har skutt 297 ganger på mål.

Vi fortsetter å kikke på statistikken og registrerer at Ungarn har noen flere utvisninger enn Norge, og en god del flere advarsler. Norge ligger som nummer 10 på «Fair Play»-listen under VM.

Effektive kantspillere

Norges kantspillere har vært dødelig effektiv hittil i VM. Og, landslagssjef Christian Berge har under VM trukket frem sin beundring for Norges kantspillere.

Den mests sikre og den Christian Berge stoler 100% på er Magnus Jøndal. Med sine 22 scoringer på 26 skudd har han en uttellingsprosent på hele 85%, og på 6 kamper så langt i VM er det godkjent og vel så det.

På motsatt side herjer Kristian Bjørnsen med sine motspillere og har banket inn hele 32 mål på sine 40 avslutninger. En treffsikkerhet på 80%.

Og, når det er behov for det så har Norge med seg en tredje kantspiller som også viser stor kvalitet når han først får muligheten. André Lindboe har satt 5 av 6 og kommer også godt ut med sine 83%.

Kantspillerne har hele 59 av Norges 189 mål, omtrent en tredjedel av scoringene så langt under VM.

Magnus Jøndal var med på å sikre seieren over Makedonia med sine 6 mål. | Foto: Bjørn Kenneth Muggerud

Magnus Jøndal var med på å sikre seieren over Makedonia med sine 6 mål. | Foto: Bjørn Kenneth Muggerud

To Top
X