Norsk håndball

Dårlig økonomi i norsk håndball – lag i Grundigligaen legger ned

Norske klubber sliter med å få endene til å møtes, og konsekvensene er alvorlige. Flere av klubbene har gjennom årene fått poengtrekk, begrenset adgang til å skrive kontrakter og nå ser det ut til at minst en klubb legger ned sin elitesatsning.

Halden HK legger ned

Det har lenge vært problemer med å få økonomien til å henge sammen i Østfoldklubben Halden HK, og en snuoperasjon har vært satt igang. Men, det ser ikke ut til å ha vært nok skal vi tro pressemeldingen fra klubben.

«Styret i HHK har sett det som nødvendig å informere spillere og støtteapparat om at klubben ikke har kommet helt i mål med den økonomiske snuoperasjonen. Det har blitt jobbet svært hardt med både interne og eksterne krefter for å sørge for at hver sten er snudd i denne prosessen. Slik det ser ut nå vil det ikke være økonomisk grunnlag for en ny sesong i Grundigligaen selv om laget skulle være sportslig kvalifisert.»

Det er fremdeles en liten mulighet for at Halden HK sin elitesatsning består, hvis det dukker opp en rik onkel eller andre løsninger kommer på bordet.

– Det er ikke helt endelig, og man kan jo håpe på et mirakel. Men slik situasjonen er nå, ser vi ingen annen utvei enn å legge ned elitesatsingen, sier Erik Meusburger, leder i Halden Håndballklubb til HA Halden.

Larvik reddet på målstreken – igjen

Det er ikke mer enn to år siden overskriftene i media lyste imot oss, «Larvik reddet fra konkurs», og atter en gang har Larvik vært nødt til å bli reddet på målstreken.
Denne gang var det kommunen som gikk inn med to millioner kroner for at Larvik skal kunne fortsette drift og få signere spillere. Noen har allerede signert, og andre har sittet på gjerdet.

To Top
X