EM 2012 Serbia

Darko Stanic: – Får ikke takket publikum nok

Veselin Vukovic var enormt fornøyd med laget etter seieren over Kroatia i semifinalen. Voukovic takket hele laget som kjempet seg til seier forran 20 000 hjemmesupportere i Beogradska Arena.

– Jeg vil gratulere Kroatia for utmerket motstand, det kan ikke vært lett å spille mot 20 000 mennesker i hallen. Vi var litt redde i begynnelsen, men klarte å komme opp på topp nivå. Jeg må gratulere spillerne som skal ha all ære for seieren.

Viktig Stanic
I andre omgang dro Serbia i fra og fikk en liten luke til Kroatia, noe som de beholdt kampen ut. Målvakt Darko Stanic var en av de som bidro sterkt til at Serbia klarte å få litt forsprang. De kroatiske stjernene klarte i perioder ikke å få inn skuddene på den rutinerte målvakten, som til daglig spiller i Makedonske Metalurg.

– Vi var alle er enige om at vi startet litt tregt. Jeg klarte å redde noen skudd, men vi spilte dårlig i forsvar, noe som egentlig var vårt kjennemerke frem til i dag. I andre omgang spilte vi bedre og hadde bedre forsvar. Vi må spille bedre i finalen, da må vi spille på høyeste nivå. Jeg må takke publikum som var fantastiske. De hjalp oss masse, vi kan ikke takke de nok. Kroatia spilte rettferdig og det var en veldig bra kamp, fortalte en glad Stanic.

Høyere nivå på Balkan
Serbias kaptein, Momir Ilic, var begeistret over nivået som håndballen på Balkan nå har. Blant de seks beste lagene i EM finner man Makedonia, Slovenia, Serbia og Kroatia.

– Det var et stort press på begge lag, siden kampen var viktig for oss begge. Vi beviser at håndball på Balkan er på topp. Kroatia har vært best lenge, men nå beviser vi at vi har kommet etter. Før kampen sa jeg at jeg ville spille mot Kroatia på et emosjonelt nivå, men jeg ønsket også å møte Kroatia fordi vi spiller lik håndball. Jeg ville heller møte Kroatia enn Frankrike, fordi de spiller veldig anderledes håndball.

Ikke maks
Slavko Goluza har ledet Kroatia til seier i mange kamper dette mesterskapet, men klarte ikke vinne mot Serbia og de serbiske supporterne på tribunen.

– Første omgang sto vi bra på banen. Vi var et par mål forran på slutten av omgangen, hvor vi hadde muligheten til å lage større luke. Men det ble skutt for tidlig på grunn av en missforståelse om passivt. Jeg synes vi hadde litt fordelen i første omgang. I pausen sa vi at vi måtte spille vårt beste de første ti minuttene. Men Darko Stanic reddet mange og Serbia scoret, vi gjorde noen feil som Serbia visste å utnytte. Vi skjøt noen skudd for tidlig og spillerne ga ikke maks, derfor vinner vi ikke i dag.

Jakov Gojun var knust etter tapet mot Serbia og Gojun måtte innse at drømmen om gull brast i år igjen. I VM i Sverige i fjor endte Kroatia på 5. plass, mens i EM i 2010 tapte Kroatia finalen mot Frankrike.

– Det er vanskelig å snakke nå, fordi dette tapet går så inn på meg. I første omgang spilte vi en god kamp, men i andre omgang holdt vi ikke på det vi avtalte i garderoben. De klarte å få større målforskjell og klarte dermed å vinne kampen til slutt, avluttet en meget skuffet Jakov Gojun.

To Top
X