Internasjonal håndball

Danskt dommerpar dømmer IHF Super Globe-finalen

Mads Hansen og Martin Gjeding er med blant de seks beste parene i VM

Mads Hansen og Martin Gjeding skal dømme IHF Super Globe-finalen i Qatar.

Når finalen fredag kveld spilles mellom Füchse Berlin og FC Barcelona er det det danske dommerparet Mads Hansen og Martin Gjeding som skal lede kampen i Qatar.

Selve finalen er en gjentagelse av sist års finale i Super Globe. Da var det imidlertid et annet dommerpar som dømte finalen. Men, Hansen og Gjeding er ikke ukjent med å dømme finale i Super Globe, for man skal ikke mer enn to år tilbake hvor de stod i samme situasjon og dømte finalen.

Det danske dommerparet blir ikke de eneste danskene som er i aksjon når kampen fløytes igang kl.18.00 norsk tid. Hele fem andre dansker er i aksjon. Hos FC Barcelona finner man de danske spillerne Kevin Møller, Casper U. Mortensen og Lasse Andersson, mens Füchse Berlin kan skilte med Hans Lindberg og Jacob Holm. Ingen nordmenn er å finne hos noen av de to finalistene.

IHF Super Globe

IHF Super Globe er en årlig turnering mellom de kontinentale mesterne fra Afrika, Asia, Europa, Oceanien og Pan-Amerika. I tillegg deltar et lag fra vertene, de regjerende mestere samt et lag som får tildelt et wild card.
Første gang turneringen ble spilt var i 1997, og etter dette gikk det noen år mellom hver IHF Super Globe inntil 2010, hvor arrangementet ble plassert permanent i Qatar. Siden da er turneringen blitt spilt hvert år og årets turnering er dermed den 12. i rekken.

To Top
X