Andre nyheter

Dansk håndball på dansk TV 2 helt til sommeren 2025

Henrik M JacobsenDirektør i DHF, Henrik M Jacobsen, er meget godt fornøyd med den nye tv-avtalen. Foto: Jan Christensen/DHF

Flere danske håndballkamper på tv har vært en suksess for dansk håndball og TV2. Nå forlenger TV2, Divisjonsforeningen og DHF rettighetsavtalen med en ny avtale for årene 2020 til 2025.

Allerede innen den nåværende avtalen utløper, forlenger partene samarbeidet, så dansk liga, pokal (cupen) og landslagshåndballen kjenner sine vilkår og sin TV-partner helt frem til 2025.

Dermed er det tv-messig og økonomisk avklaring for dansk håndball i ytterligere fem år, etter at den nåværende avtalen utløper i 2020.

– I den nåværnde avtaleperiode har vi fått en sportskanal, TV2 SPORT, som har omfavnet håndballen med mange tv-kamper og som er blitt den sterkeste blant de rene sportskanalene. Seerne er begeistret for dansk håndball, og det samme er vi, sier dansk TV2s sportssjef Fredrik Lauesen og legger til;

– Håndball er en del av TV2 og TV2 SPORTs DNA, og håndball er den sportsgren som de danske tv-seerne bruker mest tid på. Derfor er det med stor tilfredshet vi inngår avtale om å sende og delta i i utviklingen av dansk håndball i mange år fremover.

En sterk plattform for håndballen

Ifølge håndballavtalen, som nå gjelder til 2025, blir det både live-håndball på TV2s hovedkanal, på TV2 SPORT og på TV2 PLAY. Hos Divisjonsforeningen tar man imot den nye avtalen med stor glede.

– De danske eliteklubbene er utrolig glad for at vi er sikret en så sterk plattform, som TV2 og TV2 SPORT er, for håndballen helt frem til 2025. Ingen vet hva som skjer på hele mediamarkedet i de neste åtte år, men med denne avtalen er vi sikret en og plass og sikkerhet for at år sport er med helt i front i Danmark. Sport, og i spesielt håndball skal sees live, om det er i hallen eller på tv, og det er vi sikret nå. Det er helt sikkert en god dag for dansk klubbhåndball, sier direkøtr i Divisjonsforeningen, Thomas Christensen.

Stor tilfredshet hos DHF

– Det er fantastisk at vi med denne avtalen har sikret en massiv dekning av håndballen de neste åtte år. Det er helt sentralt for oss at danskene kan se håndball på en lansdekkende kanal, og med TV2 har vi i tillegg en samarbeidspartner som bidrar med utvilingsokfus og et stort hjerte for vår sport, sier direktør i DHF, Henrik M Jacobsen.

To Top
X