Hovedsak

Danmark vant thrilleroppgjør mot Sverige

Danmark og Sverige sine landslagskvinner møttes onsdag kveld til nabo-oppgjør i GF World Cup. I en tett og spennende kamp var det til slutt danskene som dro det lengste strået og nå har mulighet for en semifinale.

Skal danskene spille seg til en semifinale må de slå russerne som spilte en mye bedre kamp mot Romania hvor Russland vant 35-25.

Det skal ikke være umulig for danskene som har profiler som Lærke Møller, Karin Mortensen og Lene Lund som omtrent alene kan avgjøre kampen. Igjen stod Lærke Møller frem som en av de store profilene og ble Danmarks toppscorer med sine syv mål. Bakover på banen viste hun seg igjen for lett og ble etterhvert byttet ut i angrep-forsvar.

Det var tydelig at dette var en kamp Jan Pytlick ville vinne. Med sin markante kjente stil var han både høyt og lavt i dag og diskuterte med både dommere, sekretariat og svenskenes trenere.

Thrilleravslutning
I det siste spilleminutt ble det levert et drama som kun de beste regissører kan få til. På stillingen 24-24 tar svenskene timeout og skal avgjøre kampen, men surrer vekk ballen på en teknisk feil. Danmark tar med seg ballen i høy fart mot svenskenes mål, mens Jan Pytlick står klar til å slippe innpå en syvende utespiller.

Louise Mortensen tar ansvar og fosser igjennom det svenske forsvaret med faren for å bli syndebukk hvis ballen ikke ender i mål. Men, det gjør den og Danmark tar ledelsen 25-24 med kun få sekunder igjen på tavlen og sikrer seg muligheten for videre avansement i GF World Cup

KAMPFAKTA:
Danmark – Sverige 25-24 (10-11)

Toppscorer Danmark: Lærke Møller med 7 mål
Toppscorer Sverige: Sara Holmgren, Petra Skogsberg, Angelica Wallén med 4 mål hver

Utvisninger: Danmark 5 x 2 min – Sverige 8 x 2 min

To Top
X