Beachhandball

Danmark tilbake på stranden

Danmark vant et av sine fire sølv i Oman i 2012 | Foto: Bjørn Kenneth Muggerud

Etter at Danmark la ned beach-landslagene sine for to år siden er de nå tilbake i sanden. Selv med gode resultater var det ingen vei utenom en nedleggelse. Grunnen skulle være økonomi.

Nå har imidlertid DHF funnet plass i budsjettet og de danske lagene blir med til Kroatia i juni for å delta i EM.

Begge lag har vært så heldige at de får med seg begge de tidligere landslagstrenerne, Gorm Andersen og Morten Holmen, til å styre begge lagene. Begge trenere har gode resultater og lang erfaring fra beach-håndballen.

Morten Holmen, tidligere Halden-trener, har nå flyttet tilbake til Danmark hvor han trener EH Ålborg sitt damelag. Nå er han klar til å ta nye medaljer med beachjentene til Danmark. Og, selv om det er kort tid til mesterskapet og nytt lag skal trommes sammen er Holmen positiv til den nye oppstarten.

– Jeg har sett mange beachkamper her hjemme de siste par årene, og jeg har et godt nettverk og solid erfaring, så jeg synes at vi med de samlinger vi kan nå å ha skal vi nok få satt sammen et godt lag, forteller Morten Holmen som har fire sølv med sine beachjenter på samvittigheten. VM i Tyrkia 2010, EM i Kroatia 2011, VM i Oman 2012 og EM i Danmark i 2013.

To Top
X