Landslag

Danmark og Frankrike møtes i semifinale

Etter at to kvartfinaler er spilt i São Paulo, Brasil, er det klart at Frankrike og Danmark møtes i den ene av de to semifinalene. Frankrike tok en sterk seier mot en av favorittene, Russland, mens Danmark vant over Angola som har gjort et av sine beste mesterskap.


Frankrike og Russland fulgte hverandre tett gjennom hele første omgang i onsdagens første kvartfinale under VM i Brasil. Ingen av lagene klarte å lage noen luke til pause og gikk i garderoben med en ett måls ledelse til Frankrike, 13-12.

Russland klarte aldri å få tak på Frankrike og måtte se muligheten til en semifinale sakte og sikkert sige fra dem. Mens de franske jentene jublet var det en skuffet Evgeny Trefilov som gikk rett i garderoben før bestemannspremien var delt ut.

På pressekonferansen som ble holdt etter kampslutt satte Russlands trener, Trefilov, fokus på dommerne og hvor mye håndballen henger etter i forhold til andre idretter.

– I alle andre idretter har de hjelpemidler til å hjelpe dommerne, og å analysere den jobben de gjør. Håndball er i ferd med å bli en annenrangs idrett, fastslo en småirritert Trefilov som gjerne vil ha med seg Frankrikes trener på diskusjonen.

Olivier Krumbolz valgte derimot å avstå fra å lage noen diskusjon rundt dommerne.

Kvartfinaleresultater:
Russland – Frankrike 23-25 (12-13)

Danmark fikk en god start i sin kvartfinale mot overraskelseslaget Angola. En tidlig ledelse gjorde at de kunne ta kommandoen og lede frem til pause med en fire måls ledelse, 15-11.

De danske jentene ga aldri fra seg ledelsen etter de kom på banen i andre omgang. Og, selv om det så farlig ut midtveis i andre omgang da de i tillegg til å ha en utvist drar på seg enda en utvisning på grunn av feil bytte så klarer de til slutt å hale i land en 28-23 seier og semifinaleplass.

Angola – Danmark 23-28 (11-15)

To Top
X