EM 2012 Serbia

Danmark med sliteseier mot Slovakia

Det ble en til tider spennende kamp da Danmark møtte Slovakia i sin åpningskamp i EM. Tidligere hadde Serbia slått Polen og en god del av publikum hadde blitt igjen for å lage god stemning på tribunen i denne kampen også.

Det ble en veldig jevn første omgang, hvor lagene fulgte hverandre tett stort sett hele tiden. Danmark klarte likevel å skaffe seg en liten luke til pause og gikk i garderoben med en tremålssledelse, på stillingen 15-12.

Andre omgang ble like spennende, lagene fulgte hverandre like tett også etter hvilen. Danmark var i føringen mye av tiden, men hadde aldri full kontroll på kampen. Etter en en meget sterk sluttspurt, klarte Danmark alikevel å hale seieren i land. Ulrik Wilbek styrte Danmark til sine første poeng i EM, stillingen ble 30-25.

Fornøyde trenere
Både Danmarks trener, Ulrik Wilbek og Slovakias trener, Zoltan Heister, var fornøyde etter kampen.

– Det blir en litt typisk første kamp i et internasjonalt mesterskap. Vi spiller litt nervøst i første omgang og har en dårlig periode i andre omgang, hvor vi slipper Slovakia inn i kampen igjen. Det blir en kamp som er en blanding av bra og dårlig. Nå kan vi fokusere på de vanskelige oppgavene vi har framover, med Serbia som første utfordring på tirsdag, sier en passe fornøyd Ulrik Wilbek.

Slovakia ønsket å overraske det de mener er et av verdens beste lag.

– Vi hadde forberedt oss godt til kampen mot Danmark, vi ønsket å overraske et av verdens beste lag. Vi spiller en god kamp, men vi gjør noen feil som Danmark straffer oss for, sier Zoltan Heister.

Kampfakta
Danmark – Slovakia
, Pionir Hall
Resultat: 30 – 25 (15-12)
Utvisninger: Danmark 3 x 2 min, Slovakia 1 x 2 min

To Top
X