EM 2012 Serbia

Danmark er i finalen!

Danmark gjorde en umulig oppgave mulig. Etter å ha kommet inn i hovedrunden med null poeng, klarte de å spille seg til en semifinale mot Spania.

Etter litt flaks og litt dyktighet, vant Danmark mot Makedonia, Tyskland og Sverige i hovedrunden. Etter at Tykland tapte sin siste kamp mot Polen, var det bare for Danmark å leke seg til semifinale i hovedrundens siste kamp mot Sverige.

Spania var ubeseiret så langt i turneringen og hadde kun gitt fra seg et poeng til Ungarn i gruppespillet.

I første omgang var det ikke mye som skilte lagene. Spania hadde kommandoen i kampen, men Danmark bet seg fast og lot ikke Spanjolene slippa fra. Til pause klarte Danmark å få en liten ledelse, takket være et direkte frikast som Mikkel Hansen satte i mål. Lagene gikk til hvilen på stillingen 12-10.

Danmark startet andre omgang med et vanvittig tempo og var oppe i en fem-målsledelse før Spanjolene fikk sukk for seg. Spania tok en timout og justerte forsvaret, etter dette ble kampen jevn til det siste minuttet. Danmark gikk inn i det siste minuttet med en ledelse på et mål, som de klarte å holde helt ut. Danmark tok seg videre til finale med seier 25-24.

Kamfakta
Danmark-Spania
, Beogradska Arena, Beograd
Resultat: 25-24(12-10)
Utvisninger: Danmark 3 x 2 min, Spania 3 x 2 min
Toppscorer Danmark: Rasmus Lauge Schmidt, 6 mål
Toppscorer Spania: Julen Aguinagalde, 5mål

To Top
X