Landslag

Covid 19 kan gi en annen gullkandidat

Mikkel Hansen banket inn 14 mål i gruppefinalen mot Norge i Jyske Bank Boxen under VM 2019. | Foto: Bjørn Kenneth Muggerud

Vi er bikket over i 2022 og vi er inne i mesterskapsmåneden for herrene. Håndballgutta lader opp med testkamper mot Danmark. I utgangspunktet skulle det vært Golden League, men det ble avlyst og man får heller dobbeltkamp mot EM-favoritt Danmark.

Med den spredningen det er av Covid 19 om dagen er det fristende å benytte seg av eksempelvis bet365 bonuskode for å satse på en annen vinner av EM enn Danmark.

Danmark uten Mikkel Hansen eller Mathias Gidsel

For hva er eksempelvis Danmark uten Mikkel Hansen eller Mathias Gidsel? Gidsel er allerede markert seg som en avgørende spiller for både landslag og klubblag. På tross av hans unge alder, 22 år, så er nok Danmark avhengig av den unge bakspilleren med det store tempoet for å nå helt til topps i årets EM.

At Mikkel Hansen er viktig for danskene, er neppe nødvendig å argumentere for. Det har han bevist gang på gang, også under VM sist år.

Skulle Mikkel Hansen eller Mathias Gidsel få Covid 19, tror vi Danmark kan bli utfordret av de beste, blant annet Norge.

Håndballgutta medaljekandidat

Skal vi tro bookmakerne, så ser de Norge, Håndballgutta, som en medaljekandidat også i EM 2022. Og, vi er ikke uenige. For selv om profiler som Sander Sagosen ikke har overbevist i Kieldrakta, så tror vi han kommer til å skinne når han får på seg landslagsdrakta.

Kollega Torbjørn Bergerud har vist seg kampavgjørende i flere kamper gjennom sesongen i den danske ligaen. Vi tror han også kommer til å bli kampavgjørende når håndballgutta skal kjempe om medaljer under EM i Slovakia og Ungarn.

Sebastian Barthold til EM som nybakt pappa

En annen som har vært god i sin klubb Aalborg, er endelig tatt ut i landslagstroppen. Sebastian Barthold har stått med lua i hånda utenfor døren og banket på så ofte at han nesten er kommet med de siste ti årene. Endelig ble det den etterhvert rutinerte og erfarne kantspilleren sin tur.

Og, det var ikke den eneste presangen Barthold fikk denne sesongen. For på selveste julaften ble Sebastian Barthold og Line Bjørnsen foreldre. Klubb- og landslagskollega Kristian Bjørnsen ble dermed også onkel, og det er vel ikke umulig at det kan bli litt annet enn håndballsnakk under EM for de to kantspillerne.

Sebastian Barthold gikk gjennom en runde med Covid 19 rett før jul, noe mange i Aalborg gjorde, så det ble sparsomt med treninger i den perioden, men vi tror at viser seg fra en god side under mesterskapet i slutten av januar.

To Top
X