Norsk håndball

Comebacket sikret poeng

_MG_9289

 

Etter en meget spennende avslutning på kampen, endte det med poengdeling mellom BHK og Follo i Bodø Spektrum onsdag.

 

Anført av toppscorer Steffen Berg Løkkebø på bortelagets høyrekant, dro gjestene ifra mot slutten av kampen. Det sto 21-24 med kun tre minutter igjen å spille, og Follo virket å ha god kontroll på seieren.

Så slo BHK kraftig tilbake, og sikret seg det ene poenget kun sekunder før slutt. Kampen endte 25-25.

 

Gode forsvar

Det var tett og jevnt i den første omgangen, men kampen var ikke veldig underholdende de første 30 minuttene.

Første omgang var preget av to gode forsvar, som gjorde arbeidsforholdene i angrep vanskelig for begge lag. Ingen av klubbene klarte å få en større luke enn to mål.

Vertene snudde et 6-7-underlegge og tok over kommandoen med ti minutter igjen av omgangen. Gjestene klarte likevel å holde kontakten, og lagene gikk i garderoben med en knapp 11-10-ledelse til vertene.

 

Dramatisk avslutning

De neste 15 minuttene fortsatte i samme spor, men tempoet i spillet var høyere hos begge lag. BHK hadde gjentatte ganger en luke på to mål, men gjestene klarte å utligne gang på gang. Kvarteret før slutt tok faktisk Follo over ledelsen for første gang på 25 minutter, og var oppe i en 20-23-ledelse.

BHK prøvde å kutte forspranget de neste minuttene. Men da Løkkebø scorte på nok en straffe fire minutter før slutt, så det ganske håpløst ut for hjemmelaget. Stillingen var 21-24 til laget fra Ski.

Så begynte comebacket. I løpet av to magiske minutter utlignet hjemmelaget foran 1587 tilskuere. Follo brukte deretter lang tid i angrep, og klarte å få den viktige scoringen med 15 sekunder igjen på klokka.

BHK stupte i angrep for å sikre seg et viktig poeng, foran et høylytt og støttende publikum. I det avgjørende øyeblikket skøyt Binai Aziz fra langt hold, og sikret et poeng for vertene sekunder før slutt.

 

Toppscorer:

BHK: Aziz 8, Aga 6, Buljo 3, Nilsen 3, Kongestøl 2, Mevatne 2, Olsson 1

Follo: Løkkebø 10, Furlan 5, Gorensek 3, Johannesen 3, Jøndal 2, Flack 1, Gabrielsen 1

To Top
X