Hovedsak

CL-drømmen brast for Byåsen

Det tyske laget Buxtehuder ble for sterke, da Byåsen skulle sikre seg videre spill i CL

Det var et heltent Byåsen lag som entret banen i finalen mot Buxtehuder. I potten lå videre spill i Champions League og sjansen til å møte de aller beste lagene fra Europa. Byåsen startet best, og gikk tidlig opp i en 4-1 ledelse mot et tysk lag som gjorde flere feil i angrep.

Raja Toumi var en av Byåsen-spillerne som slet med å komme igjennom det tyske forsvaret. Foto: Håvard Loeng

 

Aggressivt tysk forsvar

Buxtehuder fikk summet seg etter den flotte starten og gikk ut i et aggressivt 5-1 forsvar noe Byåsen hadde store problemer og takle. De tyske jentene sto godt i mot et Byåsenlag som slet med det oppbyggende angrepet, og som slet med å sette sjansene sine og med flere tekniske feil fikk Buxtehuder lov til og komme inn i kampen igjen og utnytte det til sitt fulle. Til pause kunne de rusle i garderoben med en ledelse på 14-12.

Lenz stengte målet

Etter hvilen gikk Byåsen på banen med et mål. Og vinne kampen, koste hva det koste vil. Men den tyske målvakten Antje Lenz hadde andre planer. I samspill med det offensive tyske forsvaret, fanget hun skudd etter skudd. Samtidig slet Byåsen med å få fart i forsvarsspillet sitt, og tyskerne rykket sakte med sikkert i fra. 12 minutter ut i andre omgang sto det hele 13-20 på resultattavlen. Etter det så de seg aldri tilbake, og selv med et hardt Byåsen press på slutten, kunne de tyske spillerne heve hendene og juble for seier og CL-plass

Antje Lenz stengte målet og ble kåret til kampens beste spiller. Foto: Håvard Loeng

 

Cup Winners cup neste

Etter kampen var det en skuffet Byåsengjeng som gikk i garderoben uten å være spesielt snakkesalige. Det som skulle være en flott kveld for jentene endte med stor skuffelse. Selv om drømmen om Champions League spill sprakk, venter nå kamper i den nest beste cupen i Europa, nemlig Cup Winners cup. I fjor gikk Byåsen helt til kvartfinale, der de tapte knepent. Noe de helt klart vil revansjere i år.

Kvalifisering, CL

Byåsen – Buxtehuder

Resultat: 22-26 (12-14)

Utvisninger: Byåsen: 4×2 min Buxtehuder: 5×2 min

Byåsen: Guro Rundbråten, Marte Smistad, Marta Tomac (2), June Andenæs (6), Teodora Tomac, Silje Katrine Waade, Ida Alstad (7), Terese Pedersen, Sara Kristina Andersson, Astrid Mjøen Holstad, Inga Berit Svestad (1), Raja Toumi (4), Camilla Herrem (2), Jenny Grøtan

Buxtehuder: Marcella Deen, (1), Isabell Klein, Friederike Lütz (6), Lone Fischer (6), Randy Bülau (4), Antje Lenz, Jana Stapelfeldt, Jana Krause, Katja Langkeit, Jessica Oldenburg (2), Maxi Hayn (1), Josephine Techert (2), Stefanie Melbeck (4)

To Top
X