Landslag

Christian Berge slutter som landslagssjef

Christian berge og håndballgutta jubler

Det har lenge vært spekulasjoner rundt Christian Berge sin situasjon i forhold til landslaget og den nye storsatsningen Kolstad. NHF ga Berge en frist for å avklare hvorvidt han skulle fortsette som landslagssjef. Berge har nå gitt tilbakemeldingen til NHF og det betyr altså at han stopper som landslagssjef allerede i mars 2022.

– Savnet etter å stå på gulvet med laget mitt hver eneste dag, er stort. Følelsen har vokst seg større og større den siste tiden, og jeg mener at jeg trenger et daglig virke for å bli mest mulig skjerpet i jobben min. Derfor har jeg nå informert NHF om at tida er inne for min del til å bli klubbtrener igjen, sier Berge.

– Vi har respekt for at Christian ønsker dette. Samtidig ligger det fast fra Forbundsstyrets side at våre landslagssjefer ikke kan ha en annen trenerjobb i topphåndballen, sier håndballpresident Kåre Geir Lio.

Blir trener i Kolstad

Grunnen til den store usikkerheten rundt landslagssjefjobben, var koblingen til Kolstad allerede sist år. Da ble Berge koblet til arbeidet med å hente spillere fra øverste hylle til Kolstad. Både Sander Sagosen, Magnus Abelvik Rød og flere andre toppspillere er allerede signert som spillere for Kolstad i løpet av de neste to sesongene.

Både Kolstad og Christian Berge selv, bekrefter at de nå vil gå i dialog for å komme til en enighet om trenerjobben i Kolstad. Skulle det ikke være de store uenigheter, så vil det være mest sannsynlig at Berge starter som trener for Kolstad allerede til sommeren.

To Top
X