Hovedsak

Bygde selvtilliten mot Kina

Andre kamp i hovedrunden for de norske håndballjentee ble spilt søndag kveld (lokal tid) mot Kina og her ble det hentet en dose selvtillit etter det forsmedelige nederlaget for Sør-Korea dagen før.

På forhånd visste man at Kina var en svakere motstander enn Sør-Korea og det at det norske laget hadde møtte Kina i dobbeltkamp for snaue to måneder siden hvor de kjørte over kineserne var et godt utgangspunkt.

Forsvarsspillet satt godt i søndagens kamp, og selv uten sisteskanse Katrine Lunde Haraldsen som så kampen fra tribunen, ble det godt med redninger fra både Kari Aalvik Grimsbø og Terese Pedersen. Sistnevnte lukket målet totalt det første kvarteret av andre omgang og bidro sterkt til at det norske fikk med seg god fart og kontringer.

– Terese er strålende i dag, sier landslagssjef Thorir Hergeirsson.

Han forteller videre at laget er mer fokusert, skarpere i avslutningene og mer interessert i å skyte på mål.

Full klaff for Tine Stange
En av de som bidro stort til søndagens seier over Kina var Larviks Tine Stange. Med masse guts og lyst til å vise seg frem ble det god uttelling for en av Norges få toveisspillere.

– Jeg er kjempefornøyd med kampen. Det hjelper på selvtilliten, men det er kjipt at vi slipper inn så mange på slutten når Terese har stått så godt.

Og, nå skal laget ta med seg den selvtilliten videre til kampen mot Spania tirsdag.

– Nå må vi nullstille oss og ha fokus, sier Norges seks måls scorer Tine Stange

Men, først er det hviledag for spillerne på mandag.

KAMPFAKTA
Norge – Kina

Resultat: 34-19 (18-10)

To Top
X