Hovedsak

Byåsen vant som forventet over Gjøvik/Vardal

Klasseforskjell
Byåsen brukte ti minutter på å fortelle Gjøvik og Vardal hvem som var sjefer på parketten. Oppgjøret var avgjort før pause og Trondheimslaget bekrefter at det er klasseforskjell på andre og fjerdeplass på tabellen.

Etter seks minutters spill stod det 5-5 på måltavla, og det lå an til å bli et skikkelig målkalas. Gjøvik og Vardals Senka Buljan var i scoringshumør og puttet fire av de fem første målene. Så sa Byåsen takk for følget og gjestfriheten var over. Bortelaget gjorde en del tekniske feil og Byåsen var nådeløse når de sendte Camilla Herrem og Inga Berit Smestad på kontringstokt. Sakte men sikkert økte hjemmelaget ledelsen.

Tungt framover
Det var først og fremst i angrepet Gjøvik og Vardal slet. Senka Buljan ble nøytralisert og da hadde ikke laget stort mer å by på. Kantspillet var fraværende, takket være god soning av vertenes forsvarsspillere, og midtforsvaret til Byåsen kan skremme vannet av de fleste. Lille Ingrid Strand, som for øvrig har spilt for Trondheimslaget tidligere, ble lita mot Malm Frafjord, Snorroeggen, Wibe og Zamorska.

– Jeg måtte bruke hodet mer og være mer taktisk. Det løsna litt på slutten, sa Strand etterpå.

Da var det paradoksalt nok i midtforsvaret de fant hullene. Strekspiller Marte Mellingen stod alt for ofte umarkert og puttet like mange mål som sin landslagskollega i andre enden.

– Vi gledet oss til å spille kampen og det var moro. I dag hadde vi ingenting å tape, sa hun.

Laget henger ikke med hodet etter stortapet og er veldig bevisste på at det ikke var i denne kampen de skal hente poeng denne sesongen.

Showet uteble
I andre omgang stod spenningen i om Byåsen ville klare å innfri løftet de har gitt publikum om å spille underholdene håndball også når kampene er avgjort på et tidlig stadium.

Det ble ikke de helt spektakulære sprellene, og det skyldes nok at Oustorp valgte å spare en del av spillerne foran helgas viktige Champions League kamp.Camilla Herrem hvilte mye og da fikk Gina Lorentsen løpe mye i stedet.

Gjøvik og Vardal fikk ikke til noe av interesse hele omgangen og de skuddene som kom fram til mål var pasninger til keeper og mat for kontringsvillige kanter.
Kari Aalvik Grimsbø er fremdeles ute med sykdom og fulgte oppgjøret fra tribunen. Veteran Stine Furunes gjorde jobben bak det kompakte forsvaret, men hun syntes det var litt vanskelig å stå bakerst på banen i andre omgang, da det ble lenge mellom hvert reelle skuddforsøk.

Godt fornøyd
Ida Alstad kjemper om plass i EM-troppen og gjorde sakene sine godt hele veien. Det mangler likevel en del i Byåsens etablerte angrep og mot et brukbart forsvar hindret bakspillerne i å score mål fra distanse.

Hullene etter søstrene Snorroeggen og Vigdis Hårsaker er ennå ikke fylt opp. Situasjonen ble ikke bedre av at erstatter Mari Molid fikk albuen ut av ledd og sannsynligvis har brukket den. Hell i uhell var at det var den venstre hånden som fikk gjennomgå.

– Det ble lett match i dag og det var slik vi forventet og håpet at det skulle bli. Vi spiller solid og bra og det er artig å se at en del spillere som har slitt litt, får det til. Etter hvert fikk vi taket på skytteren deres og forsvaret satt bra. Vi sliter med å få i gang skytterne, kunne Byåsentrener Geir Oustorp fortelle etter kampen.

Juryen i hallen kåret Marte Mellingen og Marit Malm Frafjord til banens beste spillere. Trondheims nye juvel, 16-årige Marie Henriksen, fikk også mye spilletid og imponerer i forsvar. 16-åringen takler spillere som er bortimot dobbelt så store som henne, uten å vike en tomme.

KAMPFAKTA:
Byåsen – Gjøvik/Vardal
, Trondheim Spektrum
Resultat: 34-21 (17-11)
Dommere: Stian Andre Stensrud og Mats Julius Haakenstad

BYÅSEN:
Marit Malm Frafjord 7, Pernille Wibe 2, Gøril Snoroeggen, Gina Lorentsen 4, Ida Alstad 5, Stine Furunes, Zoe van der Weel, Marie Henriksen 1, Kathrine Helmeland, Inga Berit Svestad 5, Mari Kristine S. Molid 1, Raja Toumi 3, Iva Zamorska 4(2), Camilla Herrem 2

GJØVIK OG VARDAL:
Thea Mari Nygård, Lise Glosimot Kjelsberg, Lucy Willamowska 1, Carin Begdahl, Anette Galåen 1, Janett Olijnyk, Maria Hansen 1, Ingrid Strand 5(3), Tone Wølner, Pernille Knidsen 1, Senka Buljan 5, Marte Mellingen 7

UTVISNINGER: Gjøvik og Vardal 2×2 min

To Top
X