Norsk håndball

Byåsen vant første semifinale mot Stabæk

Ida Alstad ble kåret til banens beste, her fra tidligere kamp.

Det var duket for semifinaler i årets sluttspill for kvinner og Stabæk tok i mot Byåsen i Nadderudhallen onsdag kveld.

Byåsen gikk rett til semifinale etter at de tok andreplassen i årets Postenliga, mens Stabæk gikk til topps i sin sluttspillpulje etter å ha slått Tertnes og Gjøvik.

I første omgang tok Byåsen tidlig føringen i kampen og fikk raskt en komfortabel ledelse. Ida Alstad satte fem mål i omgangen og bidro sterk til Byåsens ledelse, sammen med en god Tonje Nøstvold.

Ida Alstad pådro seg en utvisning etter tøff behandling av Stabæks Jenny Sneve på kontring og Camilla Herrem pådro seg en utvisning på grunn av protester i samme situasjon. I denne overtallsperioden klarte Stabæk å ta litt innpå, men frem mot pause beholdt likevel Byåsen en komfortabel ledelse på stillingen 16-9.

Kampen fortsatte med lignende tendens i andre omgang. Byåsen virket å ha god kontroll på kampen, før Stine Bredal Oftedal satte sitt sjette mål for kampen og reduserte til 17-22 drøye tolv minutter ut i omgangen. Sekunder senere kontret Line Bjørnsen inn nok en redusering og sørget for at Stabæk kun var fire mål bak.

Byåsen la om til et offensivt forsvar halvveis ut i andre omgang, uten at dette hjalp trønderne til å øke forspranget ytterligere

Silje Solberg sto meget godt i Stabækmålet og hadde flere redninger som sikret at Stabæk fortsatt hang med i kampen, men det hjalp ikke Stabæk nok til at de klarte å hente inn hele Byåsens ledelse.

Selv med to utvisninger i sluttminuttene kontrollerte Byåsen inn seieren og vant til slutt 29-24.

Lagene møtes igjen i returoppgjør i Trondheim søndag 15.04, vinneren møter vinneren av semifinalene mellom Larvik og Storhamar

Kampfakta
Stabæk-Byåsen
, Nadderudhallen
Resultat: 24-29(9-16)
Utvisninger: Stabæk 1 x 2 min, Byåsen 5 x 2 min
Dommere: Alexander Baklie og Espen Stensvold Rønning

Stabæks beste: Stine Bredal Oftedal
Byåsens beste: Ida Alstad(Banens beste)

Toppscorer Stabæk: Stine Bredal Oftedal, 6 mål
Toppscorer Byåsen: Ida Alstad, 10 mål

To Top
X