Norsk håndball

Byåsen suste inn til seier

Raja Tuomi var en av Byåsens beste spillere, både i det offensive og defensive delen av spillet.

Raja Tuomi var en av Byåsens beste spillere, både i det offensive og defensive delen av spillet.

Raja Tuomi var en av Byåsens beste spillere, både i det offensive og defensive delen av spillet. | Foto: Håvard Loeng

Som vanlig før sesongstart møttes Byåsen og Levanger til en vennskapelig kamp i Husebyhallen tirsdag kveld. På banen var det duket for flere spennende dueller. Blant annet gikk Sara Andersson fra Levanger til Byåsen, samt Mari Molid fra Byåsen til Levanger før årets sesong og møtte gamle lagvenninner for første gang etter overgangene.

Byåsen best ut
Etter en jevn start rykka Byåsen fra etter godt kontrollert forsvarsspill og et angrep som viste god gammel klasse anført av Raja Tuomi og Marta Tomac. Levanger hadde større problemer i det oppbyggende spillet og avslutningene lot derfor vente på seg. Til pause sto det 16-9 til Byåsenjentene, som også manglet de store OL-profilene

Levangers Hege Løke fintet seg gjennom Byåsens forsvar og kunne enkelt sette inn Levangers fjerde mål for kampen.

Levangers Hege Løke fintet seg gjennom Byåsens forsvar og kunne enkelt sette inn Levangers fjerde mål for kampen. | Foto: Håvard Loeng


Levanger hentet seg inn

En forrykende start på andre omgang gjorde at Levanger hentet seg mesterlig inn i kampen. På et tidspunkt var de bare 4 mål bak, før Byåsens trener, Valery Putans, gjorde noe små grep i forsvar. Disse førte til at Levanger igjen slet med det oppbyggende spillet og Byåsen kunne rykke ifra. Nok en gang sto Tuomi og Tomac frem, og en annen en av Byåsens nye spillere, Teodora Tomac, som kom fra Njård før denne sesongen, begynte åtreffe mål. Til slutt ble stillingen 27-19.

Byåsen til Tyskland

Neste stopp for Byåsenjentene blir nå en uke i Tyskland og treningssamling der, før de fortsetter sesongoppkjøringen på hjemmebane. Og etter en rask prat med sportslig leder Geir Helbostad skulle jentene være fit for fight til sesongstart og første kamp borte mot Oppsal den 12. September.

To Top
X